6 vinkkiä ryppyjen ehkäisemiseksi

Ryppyjen ehkäiseminen on helppoa, jos on valmis muuttamaan elämäntapojaan hieman.

Nauramisen ja stressaamisen kerrotaan aiheuttavan ryppyjä. Daily Beuty Hack –sivusto listasi kuusi vinkkiä, joiden avulla ryppyjen syntymistä voi ainakin hidastaa.

1. Kuori ihoasi

Kasvojen kuorinta edistää solujen uusiutumista, mikä pitää ihon nuorekkaana. Suosit sitten luonnonmukaista sokerikuorintaa tai oman suosikkimerkkisi tuotteita, kuori kasvosi säännöllisesti.

2. Kosteuta ihosi

Kuiva iho aiheuttaa ryppyjä. Varmista siis, että ihosi pysyy kosteutettuna. Luonnonmukaisista tuotteista kookosöljy ja arganöljy ovat loistavia ihon kosteuttajia. Arganöljy on hyvä vaihtoehto, jos iho rasvoittuu helposti. Molempia voi hieroa iholle kuin tavallista kosteusvoidetta kerran tai kaksi päivässä. Kosteuttavia naamioita kannattaa käyttää vähintään kerran viikossa.

 

3. Muista antioksidantit

Suosi ruokia, joissa on paljon antioksidantteja. Esimerkiksi mustikat, karpalot, pinaatti ja saksanpähkinät ovat hyviä esimerkkejä voimakasantioksidanttisista ruoista. Myös arganöljy sisältää runsaasti antioksidantteja.

 

4. Nuku tarpeeksi

Yksi tehokkaimpia keinoja ehkäistä ryppyjä on nukkua tarpeeksi. Univaje aiheuttaa stressiä koko kehossasi.

 

5. Juo paljon vettä

Vettä kannattaa juoda tasaisesti koko päivän ajan. Vettä suositellaan juotavaksi kerralla enintään noin kaksi desilitraa, sillä ihmisen elimistö ei pysty käyttämään enempää yhdellä kerralla. Liian suuri vesimäärä saattaa aiheuttaa sen, että ihminen ravaa wc:ssä.

 

6. Suojaa ihosi auringolta

Ihon polttaminen auringossa on yksi nopeimmista ihon vanhentajista. Siksi aurinkosuojan mukana pitäminen on aina hyvä ajatus. Kannattaa suosia meikkejä ja kosteusvoiteita, jotka sisältävät aurinkosuojan.

 

Kuva REX/SHUTTERSTOCK

Toimitus suosittelee