Englannin kieli ei aina riitä: 10 syytä kehittää kielipäätä!

Englannin kielen lisäksi on hyvä osata muitakin kieliä. Kielten opiskelun voi onneksi aloittaa missä elämänvaiheessa vain.

Vaikka 1,5 miljardia ihmistä maailmassa puhuu englantia, tulee matkan varrella eteen myös tilanteita, joissa olisi hyvä osata muitakin kieliä: espanjaa, ranskaa, saksaa tai vaikkapa kiinaa.

Hyvä kielitaito on avain alati kansainvälistyvään maailmaan. Tarvitsemme kielitaitoa niin lomamatkoilla, työssä kuin sosiaalisten suhteiden ylläpidossa. Suppea kielitaito saattaa luoda mutkia matkan varrelle ja estää elämästä täysillä. Kielten opiskelu ei kuitenkaan ole koskaan liian myöhäistä.

Kokosimme 10 syytä, miksi aikuisenakin kannattaa lähteä kielikurssille.

1. Matkailu avartaa

Kielitaito helpottaa matkustelua. Kieli on avain kulttuurin ymmärtämiseen, sillä kaikkea ei voi koko ajan kääntää tai tulkata. Saat matkoista enemmän irti, kun pystyt kommunikoimaan yhteisellä kielellä paikallisten kanssa. Pienikin ymmärrys kielestä antaa viestin, että olet kiinnostunut paikallisista ja heidän kulttuuristaan.

Yksi tapa nähdä maailmaa on lähteä kielikurssille. Varsinkin yksin matkustavalle kielikurssit tarjoavat paljon sosiaalista elämää, ja kursseilla tutustut ihmisiin ympäri maailmaa. Kun kielitaito kohenee, matkustelu on jatkossa antoisampaa.

Englannin kieli ei ole ainut vaihtoehto, sillä EF:n kursseilla voit opiskella peräti seitsemää kieltä yli 40 eri kohteessa ympäri maailmaa, aina Uutta-Seelantia ja Costa Ricaa myöten. Suomalaisten aikuisten suosikkikohteeksi on noussut Espanja. Runsas matkailu maassa on herättänyt kiinnostuksen myös espanjan kieltä kohtaan. Miltä kuulostaisi kielikurssi Madridissa tai Barcelonassa?

 

2. Kielitaitoa tarvitaan työssä

Kansainvälisyys on tätä päivää myös useilla työpaikoilla. Englantia puhutaan jo yleisesti, ja työelämän englannin hallinta on yhä tärkeämpää.

Kielikurssin avulla voit vahvistaa asemaasi työmarkkinoilla. Esimerkiksi tämän päivän bisnesmaailmassa melkoinen valttikortti osata kiinan alkeita. Kielitaitoa voi toki parantaa myös yhdessä työkavereiden kanssa, sillä EF tarjoaa räätälöityä kielikoulutusta organisaatioille.

3. Matkalla kohtaa uusia ystäviä

Matkailun suola on tutustuminen uusiin ihmisiin. Se käy helpommin yhteisen kielen avulla. Matkalta saattaa löytyä myös rakkaus, jonka kanssa ei ole yhteistä kieltä tai kommunikointi tapahtuu molemmille vieraalla englannin kielellä. Tällöin syntyy usein halu opetella toisen äidinkieli. Kielikurssi on nopea ja tehokas tapa päästä alkuun uuden kielen opiskelussa.

Kielikurssit ovat hyvä tapa tutustua ihmisiin. Koska kursseilla voi valita itseään kiinnostavia aihealueita, niiden kautta tapaa usein samanhenkisiä ihmisiä. Motivaatio oppimiseen on korkea, minkä takia kursseilla usein verkostoidutaan myös työasioissa.

Kurssilaisten viihtyvyydestä kertoo usein se, että yhdessä oleskelu ei rajoitu pelkkiin koulupäiviin, vaan kurssilaiset seurustelevat myös vapaa-ajalla keskenään.

4. Omia tapoja voi peilata asumalla paikallisessa perheessä

Matkustelu on hyvä tapa haastaa omia vakiintuneita käyttäytymismalleja ja ajatustapoja. Parhaiten se onnistuu kontaktissa paikallisten kanssa.

Kielikurssilla on mahdollista saada kokonaisvaltainen kulttuurielämys asumalla paikallisessa perheessä. Olit kurssilla sitten kaksi viikkoa tai kaksi kuukautta, perhemajoitus on paras tapa päästä kiinni paikalliseen arkeen.

5. Vapaaehtoistyö tuo merkitystä elämään

Kun työelämän oravanpyörässä juokseminen uuvuttaa, moni ryhtyy pohtimaan muita tapoja toimia ja saada merkitystä elämäänsä. Vapaaehtoistyö on houkutteleva vaihtoehto. Vapaaehtoistyössä kielitaito on tärkeä, sillä kahdella kotimaisella ei pärjää maailmalla.

Englannin kieli on yleinen työkieli kansainvälisissä järjestöissä. Kohdemaissa ei kuitenkaan aina puhuta englantia, joten espanjan tai ranskan kielen osaaminen voi olla välttämätöntä, varsinkin Etelä-Amerikassa tai läntisessä Afrikassa.

6. Muutto mielessä? Englannin kieli ei välttämättä riitä virastoissa

Kyllästyttääkö Suomen pimeät syksyt, kylmät talvet ja sateiset kesät? Jos houkuttaa muuttaa ulkomaille, kannattaa opiskella jo etukäteen kohdemaan kieltä. Patongin voi toki ostaa leipomosta elehtimällä, mutta mitenpä sujuu asiointi virastoissa? Englantia ei välttämättä yleisesti puhuta turisteille suunnattujen palvelujen ulkopuolella.

Englannin kieli kannattaa sekin ottaa haltuun kunnolla ennen Britanniaan muuttamista. Näin pysyt paremmin kartalla, kun sinulle puhutaan skottilaisella, etelälontoolaisella tai intialaisella aksentilla. Helppoa se ei ole, mutta kielikorva kehittyy onneksi nopeasti.

 

englannin kieli kielikurssi

7. Työskentely ulkomailla vaatii kielen

Kielikurssista on paljon hyötyä, jos haaveilet työskentelystä ulkomailla. Työnsaantia helpottaa kummasti, jos osaa kohdemaan kieltä – halusitpa sitten rantavahdiksi Barcelonan vilkkaille uimarannoille tai kahvilatyöntekijäksi Berliiniin. Englannin kieli tulee hyödyksi, jos halajat hedelmämyyjäksi Lontoon Borough Marketille.

Kun hallitset kieliä, myös oman työn kautta on helpompi saada työtehtävä tai siirto ulkomaille.

8. Lähde harrastuksiesi syntyseuduille

Kielitaito on tärkeä, kun haluat perehtyä syvemmin rakkaan harrastuksesi saloihin ja juuriin. Harrastitpa sitten japanilaisia kamppailulajeja, espanjalaista flamencoa tai skotlantilaisia viskejä, oppimatka kohdemaahan avaa aivan uuden maailman, jota et voi kotisohvalta kokea.

Italia ja Ranska ovat loistavia kielikurssikohteita historiasta, taiteesta, muodista sekä ruoasta ja viineistä kiinnostuneille.

9. Ota breikki arjesta

Kielikurssi on loistava tapa aloittaa välivuosi. Kielen opiskelun jälkeen pääset jatkamaan matkaa, harjoittamaan oppimaasi kieltä käytännössä ja ennen kaikkea oppimaan lisää! Oleskelemalla pidempään yhden kulttuuripiirin alueella saat enemmän irti niin kieliopinnoistasi kuin itse kohdemaista ja niiden kulttuureista.

Breikin voi kokea myös yhdessä perheen kanssa. Sekä tytär että äiti voivat opiskella samassa kohteessa samaan aikaan – vaikkakin eri kursseilla. Kielikurssi onkin loistava keino harjoittaa perheen kansainvälisyyskasvatusta.

 

englannin kieli kielikurssi

10. Kielitaito vahvistaa ja avaa ovet maailmaan

Vaikka matkaillessa on ihana nähdä uusia paikkoja, saada uusia kokemuksia ja tutustua uusiin ihmisiin, sen paras anti on vaikutus meihin ihmisinä. Matkailun vaikutus itsetuntoon on suuri. Sen myötä opit kieltä, saat positiivisia kokemuksia ja tulet rohkeammaksi. Matkailu avaa maailmasi ja saa sinut haluamaan lisää uusia kokemuksia. Moni saattaa löytää matkailun avulla itsestään aivan uusia puolia ja koko elämänsuunta voi muuttua. Kielikurssi tai vuosi ulkomailla aloittaa liikkeen, jota ei kannata pysäyttää.

 

Lähde EF:n aikuisten kielikurssille

EF:n aikuisten kielikurssit tarjoavat mahdollisuuden kohentaa kielitaitoja kaikissa elämänvaiheissa, olipa tarkoituksena oppia uutta kieltä tai vahvistaa jo itselle tuttua kieltä. EF:n tavoite on ollut jo yli 50 vuoden ajan edistää itsevarmuutta ja vapautta: iästä, kansalaisuudesta tai taustasta riippumatta. Kun haluat määrittää itse oman elämäsi suunnan ja ottaa ohjat käsiisi, EF auttaa sinua löytämään mahdollisuutesi.

Vaikka myöhemmin elämässä voi tuntua aluksi hankalalta oppia vierasta kieltä, se ei kuitenkaan ole mahdotonta. Aikuisen elämänkokemus, motivaatiotaso ja EF:n kehittyneet opetusmetodit saavat aikaan parhaan oppimisympäristön.

Kielen oppiminen on jatkuva prosessi, joka ei ole koskaan valmis. Se on onneksi myös armollinen prosessi, sillä oppimista tapahtuu koko ajan ja opittua on helppo viedä heti käytäntöön. Et voi välttyä onnistumisen kokemuksilta!

 

Tutustu EF:n kursseihin ja kohteisiin täällä!

Toimitus suosittelee

Pin It on Pinterest