matkasuunnitelmia & (matka)kuumetta

 

Jos pysähtyisin ajattelemaan eilisiltaista terrori-iskua Englannissa, en mitä todennäköisemmin uskaltaisi pitkään aikaan lentää minnekään enkä reissata juuri missään. Mutta en haluaisi sitten millään antaa tuolle pelolle edes pikkusormea. Ei tuollaisia järjettömyyksiä voi muutenkaan miettiä liikoja, ovat jotain niin järjetöntä ja hirveää.

Mainitsinkin jo viime viikolla (ainakin instan puolella) meidän varanneen vihdoin ja viimein, pitkällisen jahkailun tuloksena lennot etelään. Viime kesänähän lomareissut jäivät tekemättä koiranpennun vuoksi – eikä tuo reissuton kesä tehnyt hyvää ainakaan matkakuumeen kannalta. Olisimme varmasti jokainen olleet lepoloman tarpeessa jo tuon kesän ja valvottujen öiden jälkeen mutta kummasti sitä jaksoi kuitenkin koko pimeän syksyn ja talven ilman tietoakaan lomamatkoista. Onneksi nyt on lennot varattuna ja pakko lähteä – muuten olisi jälleen jäänyt lähtemättä miehen auton hajottua viime viikolla… Tuntuu että ainakin meidän perheessä rahaa menee elämiseen ja harrastuksiin niin paljon, ettei meillä yksinkertaisesti ole varaa reissata välttämättä edes kerran vuodessa. Ja nuo autot… miksi nekin hajoaa vähintään sen kerran vuoteen?!

Meidän olisi tehnyt (yllätys yllätys) mieli lähteä pitkästä aikaa saarihyppelylle Kreikkaan mutta totesimme, ettemme jaksa / viitsi enää tässä vaiheessa kevättä alkaa kiireellä suunnitella tuota reissua – niin ihana kuin se olisi ollutkin, ja niin paljon kuin mieli Kreikkaan kaipaakin. Niinpä päädyimme varaamaan lennot Palmaan, Mallorcalle. Yhtään en ole varma tuosta päätöksestä, enkä vakuuttunut Mallorcasta mutta kokeillaan sitä nyt tällä kerralla. Päätöstä edesauttoi ystäväperheemme, joka reissaa samalle saarelle samalla viikolla – tiedossa siis muutama päivä rentoa oleskelua altaalla bacardicolan ja maailman parantamisen äärellä :) Silloin ei oikeastaan kohteellakaan ole niin väliä kun seura on ihan parasta. Kyseinen ystäväperheemme käy Mallorcalla usein joten veikkaan hyvien ruokaravintoloiden löytyvän helposti – samoin Palman nähtävyyksien ja putiikkien.

Olemme mieheni kanssa itseasiassa käyneet kerran aiemmin Mallorcalla, juurikin samaisten ystäviemme kanssa – silloin joskus nuoruudessa, aikana ennen lapsia. Silloin reilut 15 vuotta sitten majailimme Magalufissa (virhe) – ja tunsimme olomme ikälopuiksi toivottaessamme toisillemme hyvät yöt siinä vaiheessa, kun hotellimme (meitä reilusti nuoremmat) brittituristit vasta ottivat pohjia ja lähtivät vaahtobileisiinsä :D Tuolloin ainakaan Palma Novan alue ei vakuuttanut ja koimme olevamme kuin 1970-luvun keihäsmatkoilla… Muistan kyllä hämärästi pitäneeni Palman kaupungista ja saaren rauhallisemmista rannoista kun ajelimme saaren ympäri. Mielenkiinnolla siis odotan mitä tuleman pitää. Kunhan tällä reissulla on tarjolla aurinkoa ja riittävän lämmintä keliä, hyvää ruokaa ja kauniita maisemia niin se riittää!

Olisiko teillä antaa vinkkejä kivoista paikoista Mallorcalla? Ensimmäiset neljä päivää aikomuksenamme on viettää Palma Novassa (ja Palmassa) ystäväperheemme kanssa mutta sen jälkeen vaihdamme maisemaa jonnekin muualle. Mutta minne? Olen katsellut (ja itseasiassa varannut pari hotelliakin viimeksi mainituista) niin Alcudiaa, Cala D´Oria kuin Camp del Mariakin… Vielä emme ole osanneet päättää mihin suunnata rentoutumaan loppuloman ajaksi, reissussa ollaan kymmenen päivää. Sana on siis vapaa! Ja kaikki vinkit tervetulleita. Emme kaipaa välttämättä mitään lapsiperhekohteita – kunhan tyttärille löytyy kuitenkin uima-altaat niin se riittää :)

Nyt hyvät yöt täältä sairastuvalta. Nähtäväksi jää seistäänkö me Väinön kanssa tulevakin yö ulkona… viime yönä kun poikaparalla oli ripuli, joka tuntuu jatkuvan edelleen. Ja toiselle tyttäristä nousi iltapäivällä kova kuume – juuri kun olin ennättänyt todeta, että tytöt eivät taida olla olleet päivääkään kipeinä tämän lukukauden / vuoden aikana… vielä näemmä ehtivät.

Ps. pakko vielä kertoa lentojen varaamisesta. Olin aloittanut etäpäiväni tuolloin siivoamalla hullunlailla taloa jo ennen klo 9 aamulla. Avattuani koneen sätin miehelle lyncin välityksellä kuinka tuo voisi edes joskus siivota oman vessansa… Sivusilmällä näin miehen vastaavan jotain lentojen varaamisesta. Vielä parin lauseen verran oli pakko jatkaa marmatusta mutta sitten tajusin mistä mies puhui. Ja kappas wc:n siivous ei enää tuntunut yhtään niin tärkeältä aiheelta. Taisi osata vetää oikeasta narusta ;)