pitkä viikonloppuloma Vuokatissa

Tänä vuonna meiltä jäi lähes jokavuotiseksi talvilomaperinteeksi muodostunut Levin reissu tekemättä. Tarkoitus oli Leville lähteä mutta koska olemme jahkailun mestareita, missasimme kaikki kohtuuhintaiset majapaikat. Onneksi pääsimme kuitenkin edes pariksi päiväksi rinteisiin sillä päätimme viettää tyttöjen hiihtoloman päätteeksi pitkän viikonlopun Vuokatissa.

Perheen naiset eivät olleet käyneet aiemmin Vuokatissa eli meillä ei ollut oikeastaan minkäänmoisia odotuksia paikan ja rinteiden suhteen. Ehkä ainoastaan pieni pelko siitä, ettei laskettelu maistuisi likimainkaan samalle kuin Levin karunkauniissa maisemissa ja pitkissä rinteissä… No, eihän Vuokattia totuuden nimissä voikaan verrata mihinkään Lapissa sijaitsevaan laskettelukeskukseen mutta yllätyimme kuitenkin varsin positiivisesti! Rinteitä olikin tyttöjen sanoin “enemmän kuin kaksi” ja maisemat Vuokatin laelta ihan riittävän kauniit kuvattaviksi :)

Kelikin suosi siinä mielessä, ettei rinteissä tullut kylmä. Aurinko sen sijaan näyttäytyi ainoastaan yhtenä päivänä pari tuntia… ja heti piti singahtaa hakemaan kamera kaulalle :) On laskettelussakin kieltämättä heti ihan erilainen fiilis auringon paistaessa. Ainakin allekirjoittaneen mielestä. Siksi parasta reissussa olivatkin ne viimeisen aamun ensimmäiset laskut – auringon paisteessa, lumikissan koskemattomilla jäljillä…

Mitä jäimme kaipaamaan Leviltä. Sitä tiettyä alppikylätunnelmaa. Etelärinteen ravintola Sivakkaa munkkeineen ja ravintola Horizontia kanakoreineen. Siirtymätaipaleita rinteen puolelta toiselle. Meidän lempimökkiä ja sitä ihanaa tunnetta kun koko lomaviikko on vielä edessä. Niin ja etelärinteiden lämmitettyä tuolihissiä :D Mutta vaihtelu virkistää! Vuokatin ravintoloista pisteet btw keräsi rinteiden päällä ollut Ripa´s -niminen kahvila – pieni tunnelmallinen paikka, erinomainen asiakaspalvelu sekä minttukaakao.

Vaan olisin kyllä ollut pidemmän loman tarpeessa. Nyt tuntui, että tuo muutaman päivän loma loppui juuri siinä vaiheessa kun pääsin lomamoodiin. Olisi ollut ihanaa saada lasketella koko viikko, purkaa laukkunsa mökin kaappeihin ja ennättää relata oikein kunnolla. Vaan parempi tuo parikin päivää kuin ei mitään! Kyllä loma on ihmisen parasta aikaa – ja laskettelu niiiiin mukavaa.

….

Ps. Lupaan vastata kommentteihinne huomenissa! Tänään jo osaan ennätinkin vastata mutta jatkuu siis huomenna :)