paluu arkeen

coffee please

Hassua miten tänään onkin tuntunut maanantailta! Kellon soittaessa klo 5.50 olo tuntui vähintäänkin maanantaitahmealta… ja kun toimisto oli etätyökiellon myötä täynnä väkeä, jatkui tuo samainen maanantaifiilis koko päivän. Asiaan vaikutti varmastikin myös koulujen alkaminen tänä aamuna. Arkeen siis palattu rytinällä. Ja mikäs sen mukavampaa kuin havahtua tajuamaan, että oikeastihan huomenna onkin jo perjantai :)

Arkeen palaaminen tuntuu tavallaan myös mukavalta – vaikka kesän ajan onkin ollut ihanaa jättää lapset aamuisin nukkumaan ja huolehtia vain itsensä töihin. Mutta kieltämättä arki tuo elämään aina sen oman, tutun rytminsä. Ja tuntuu, että erityisesti nyt koiranpennun myötä sitä tuttua arkea ollaan jo miltei kaivattukin. Sitä että elämiseen ja olemiseen Väinön kanssa saataisiin tietty, säännönmukainen rytmi. Hieman on kyllä vielä hakusessa kuka perheestä huolehtii mistäkin päivän mittaan… Minun oli tarkoitus tehdä nämä ensimmäiset koulupäivät töitä etänä jotta pystyisin samalla pitämään pentua silmällä – ei muuten mutta remppamiesten kulkiessa eestaas. Vaan hyvin oli Väinön päivä sujunut remppamiesten kanssa – olivat käyttäneet pentua ulkona pissilläkin :D Aivan loistavaa! Ei toki helpota miesten hommia mutta no can do.

Ehkä parasta arjessa ovat toki ne perjantait – se, että perjantai tuntuu jälleen perjantailta eikä vain päivältä muiden (loma)päivien seassa. Niinikään ruokavalion muuttuminen edes astetta terveellisempään (tai ainakin kevyempään) suuntaan tuntuu hyvältä kaiken grilliruoan jälkeen. Vielä kun pääsisi eroon jatkuvasta makeanhimosta niin olisi varmasti pirteämpi olokin! Kahvia tulee toki litkittyä töissä reilusti enemmän kuin kotona… uudella toimistolla kahvin hakemisessakin on ainakin toistaiseksi vielä oma hohtonsa – on hauskaa laittaa porukalla kahvia tulemaan ja tyhjentää tiskikonetta :)

coffee please2

Yksi arjen mukava puoli on myös työpukeutuminen. Taisin kulkea koko kesän ainoastaan muutamaa vaatekappaletta vaihdellen… Ilmankos tuntuu mukavalta pukeutua taas edes hieman siistimmin. Uuden toimiston myötä huomaan intoilevani kauppojen syysvaatetarjonnastakin taas enemmän… Huomaan haaveilevani jakkupukutyylistä tai kotelomekoista mutta heh, moiseen pukeutumiskoodiin taidan olla liian mukavuudenhaluinen. Mekko, sukkikset ja neuletakkilinja taitaa olla enemmänkin se minun juttuni… :)

Niinikään huomaan haaveilevani dieeteistä, elämäntapamuutoksesta, opiskelusta… Hassu juttu miten näin arjen alettua (lue: syksyisin) aina tuleekin jonkinasteinen tarve uudistua, aloittaa edes jotain uutta. Meillä se jokin uusi taitaa tosin olla koiranpentu – mihinkään muuhun uuteen / ylimääräiseen ei tällä hetkellä riitä energiaa. Paitsi uusi wc, se sentään on valmistumassa pikkuhiljaa – kalusteet tosin vieläkin päättämättä. Hiljaa hyvä tulee… toivottavasti.

Mutta nyt hipsin vielä hetkeksi tv:n ääreen. Pitäisi tosin varmaankin opetella arjen myötä menemään aiemmin nukkumaan. Muu perhe kissaa myöten kun vetelee jo hirsiä…