mustikkainen jäätelökakku

ice cream cake with blueberries4

Nähtyäni Kodin Kuvalehden (14/2016) kansikuvan, tiesin samantien millaista versiota jäätelökakusta haluaisin seuraavaksi tehdä. Olen tänä kesänä tehnyt luvattoman vähän jäätelökakkuja joten inspiraatio taisi tulla tarpeeseen ;)

Lehdessä kakun lupailtiin maistuvan mehevältä mustikkapiiraalta – pakkohan tuota oli siis kokeilla kun taannoin kotiuduimme mökiltä mustikkaämpärin kanssa. Muutenkin tuo idea mustikoista jäätelön kera kuulosti mukavan erilaiselta normaaleihin jätskikakkuihini verrattuna. Ja kuitenkin niin simppeliltä ja marjakauteen sopivalta. Lehdessä kakusta oli tehty hauskoja jäätelöpuikkoja mutta itselläni ei moiseen riittänyt energiaa.

Ainesosat tässä kakussa ovat varsin yksinkertaiset: Pohjalle esim. Digestive-keksejä ja sulatettua rasvaa. Meillä miehen mielestä Digestivet ovat turhan tuhtia tavaraa kakkupohjaksi mutta omasta mielestäni ne sopivat maultaan varsin mainiosti yhteen mustikoiden kanssa. Pohjan päälle sitten vaniljajäätelöä ja jäätelön päälle hieman soseutetut ja tomusokerilla maustetut mustikat. Päälle vielä kardemummaa (nam, mun lemppari koko kakussa!) ja keksimuruja. Ja kakku pakastimeen jäätymään.

Mielestäni tuo kakun päälle tullut mustikkaseos muuttui pakastettuna hieman liian jäähileiseksi – meillä taisi kyllä olla pakastusteho aika täysillä juuri tuolloin eli saattoi johtua puhtaasti siitä. Paremmalta tämä olisi kuitenkin ehkä maistunut jos mustikkasurvoksen, kardemumman ja keksimurut olisi ripotellut vasta pakastetun kakun päälle, juuri ennen tarjoilua.

ice cream cake with blueberries7

ice cream cake with blueberries5
ice cream cake with blueberries
ice cream cake with blueberries6
ice cream cake with blueberries2
ice cream cake with blueberries3

Taisin lupailla tämän postauksen jo viime maanantaille mutta parempi myöhään…? Niin vain on mennyt ensimmäinen työviikko loman jälkeen kuin siivillä – vaikka kieltämättä maanantaiaamuna harmittikin ajella töihin täydellisen kauniissa kesäsäässä – juuri siinä kelissä mitä olin koko lomani odotellut, haaveillen aamiaisesta ulkona auringossa…

Onneksi kesä on jatkunut vielä iltaisin töiden jälkeenkin ja tapahtumaa ollut monen viikon edestä. Maanantaina kävimme kiertämässä Arboretumin yhdessä tyttären ja koiranpennun kanssa. Tiistai-illan kulutin huippukivalla valokuvauskurssilla Kangasalla Mirantik-nimisessä antiikki/lifestylepuodissa ja sieltä suuntasin vielä yöksi muun perheen seuraan mökille. Eilisilta kului Sir Elwoodia livenä kuunnellen (niin loistavaa musiikkia, vuodesta toiseen!) ja tänään vietimme muutaman tunnin ”pentukoulussa” saaden aivan loistavia vinkkejä kaikesta mahdollisesta – kiitos vielä J&T tätäkin kautta :)

Kiitos vielä kommenteistanne edelliseen postaukseen. Katson parhaaksi etten enää lähde itse vastailemaan kommentteihin sillä olen sitä mieltä, että jokainen kasvattaa koiransa parhaaksi katsomallaan ja omaan tilanteeseensa sopivalla tavalla. Yritämme löytää neuvoviidakosta ja kasvatusoppaista ne meille sopivat ja toimivat vinkit. Eiköhän me tuosta Väinöstä ihan kunnon koira aikaiseksi saada ;)