(kolmen ainesosan) nutellajuustokakku

nutella-granola-cheesecake2

No nyt löytyi kuulkaas ehkä se maailman helpoin ja nopein kakku! Törmäsin kyseiseen kakkuun muistaakseni Pinterestissa – ensin ihastuin kauniiseen kuvaan ja klikkailin itseni kuvan lähteille. Seuraavaksi innostuin itse kakusta, jonka kaikki kolme ainesosaa ovat jo sellaisenaan hyviä.

Nutella kuuluu meillä yleensä lomareissujen herkkuihin ja kotona korkeintaan sunnuntaiaamuihin – jostain kumman syystä purkki on kuitenkin yleensä tyhjä ennen seuraavaa sunnuntaita… jotkut perheestä kun syövät loput lusikalla suoraan purkista… ;) Mysli nyt on aina hyvää, samoin tuorejuusto joten pakkohan reseptiä oli päästä testaamaan.

nutella-granola-cheesecake13
nutella-granola-cheesecake4
nutella-granola-cheesecake11
nutella-granola-cheesecake6
nutella-granola-cheesecake
nutella-granola-cheesecake5
nutella-granola-cheesecake8
nutella-granola-cheesecake12
nutella-granola-cheesecake-resepti

Itse sovelsin reseptiä hieman sillä tuo nutellan määrä (yhteensä 800 g eli reilut pari purkillista, huhhei!) kuulosti tällaisen suklaan rakastajankin korviin hieman isolta määrältä. Niinpä meidän kakkuun tuli nutellaa pohjalle myslin sekaan ainoastaan iso ruokalusikallinen. Lisäsin sekaan myös hieman sulatettua rasvaa, varmuuden vuoksi ;) Täytteeseen laitoin ohjeen mukaisen määrän tuorejuustoa sekä loput nutellapurkillisesta eli kutakuinkin 300 g. Eli puolet alkuperäisen ohjeen määrästä. Mielestämme täyte maistui juurikin hyvältä, makealta mutta ei ällömakealta. Ehkä silti pitää joskus vielä testata kakkua tuolla 600 grammalla nutellaa :D

Pohjalle ja päälle laitoin niin muromysliä kuin suklaamysliäkin – ja hyvältä maistui sekin. Itseasiassa aikas täydellinen yhdistelmä tuon täytteen kanssa. Jäin miettimään olisiko täyte hyytynyt riittävästi pelkästään jääkaapissa mutta lykkäsin kakun varmuuden vuoksi pakastimeen kuten reseptissä neuvottiin. Ehkä täytteeseen olisi pitänyt lisätä ainakin tomusokeria tms. jotta sen olisi voinut hyydyttää jääkaapissa? Niin tai näin, kakku maistui hurjan hyvältä hieman sulaneena. Itseasiassa niin hyvältä että meidän oli pakko ottaa se hetki sitten uudemman kerran pakasteesta ja syödä toisetkin palat. Enää kakkua ei taida viitsiä pakastaa kolmatta kertaa joten lienee pakko syödä kolmaskin pala. Tai herkutella viimeiset palat huomisaamuna… eikös tuon voisi miltei mieltää aamupalaksi – nutellaa ja mysliä.

Täällä takana rento sunnuntai – en ole tehnyt käytännössä mitään. Paitsi kuvannut kakkua. Laitellut paperitähtiä olohuoneen ikkunoille ja kaivellut lisää jouluvaloja esille. Etsinyt numeroita adventtikynttilöihin (kateissa mitkä kateissa). Kuunnellut joululauluja. Käynyt lumisateessa kävelyllä. Jännittänyt Saara Aallon puolesta – on tuo Saara kova mimmi! Nyt vielä se kolmas pala kakkua, jakso Sorjosta ja sitten kiireenvilkkaa nukkumaan sillä huomenna koittaa jälleen työpäivä. Mitenkähän sitä osaisi ottaa töissäkin yhtä rennosti?

:::