make it yours

Hieman tuntuu (taas kerran) turhalta kirjoitella vaikkapa sisustuksesta viime päivien tapahtumien jälkeen. Aika sanattomana olen seurannut niin Barcelonan kuin Turunkin tapahtumia. Niin järjetöntä ja niin surullista. Sitä kuvittelee (ja toivoo!) jollain tasolla elävänsä edelleen lintukodossa täällä koti-Suomessa – tai kuvitteli tähän päivään asti. Toisaalta tekee mieli pysyä kotona, neljän seinän sisällä, turvassa pahalta maailmalta – mutta sitten taas toisaalta, ei hemmetissä pysytä! Hulluksihan sitä tulisi antaessaan pelolle vallan.

Mutta pysytään kuitenkin kotona näiden kuvien verran. Kävin eilen Helsingissä Kaapelitehtaalla, Ikean järjestämässä uuden kuvaston lanseeraustilaisuudessa. Tilaisuuden teemana oli olohuone – se, mitä olohuone meille suomalaisille merkitsee, mitä olohuoneissamme teemme ja millaisen olohuoneen haluamme. Ikealaiset olivatkin keksineet nimetä olohuoneen uudelleen, elohuoneeksi. Huoneeksi, jossa ei vain olla vaan joka on täynnä elämää.

Jäin miettimään meidän olohuonettamme. Sitä, voiko olohuonettamme kutsua elohuoneeksi. Onko huone täynnä elämää? Mikäli Väinö pääsee olkkariin niin on :D Tämä kuvien nurkkaus on ehkä vähiten täynnä elämää, ainakin verrattuna olkkarin jatkeena olevaan tv-nurkkaukseemme ja työpisteeseeni. Mutta sitten taas, itse kaipaan kotiimme myös sellaista tiettyä rauhoittavaa näkymää. Ja se lienee juuri tämä näkymä vanhoine antiikkikaappeineen, sohvapöytineen ja (Ikean) tuoleineen.

Ikean tilaisuudessa oli puhumassa myös ruotsalainen stylisti ja bloggaaja Pella Hedeby. Pella tekee paljon yhteistyötä Ikean kanssa ja kirjoittelee IKEA Livet Hemma -blogissa omasta sisustusfilosofiastaan. Pellan esityksestä minulle jäikin mieleen sanat “make it yours“. Hän neuvoi tuomaan sisustuksessa esiin asujien omaa persoonaa, vaikkapa vintage-kalusteiden, kirjojen ja valokuvien avulla. Pella kehotti myös olemaan uskollinen omalle tyylilleen ja ympäröimään itsensä asioilla, joista pitää – silloin on helppoa tuntea olevansa kotona ja rentoutunut. Vaikka itse niin usein haaveilen erilaisesta kodista ja harmittelen hirsiseiniämme, olen ehkä kuitenkin osannut luoda meille myös kodin, jossa viihtyy. Ja vaikka meillä lähes jokainen huonekalu onkin Ikeasta, löytyy niiden seasta myös se persoonallisuus – vaikkapa tuon vanhan kaapin ja sohvapöydän myötä.

Pakko vielä lisätä tähän yksi Pellan mieleenjääneistä ajatuksista. “Let your home be your mood board.”

Mitä tulee Ikean uuteen kuvastoon, on sen ilmestymispäivä ensi maanantai eli 21.8. Kärsimättömät pääsevät selailemaan kuvastoa tosin jo nyt täällä. Eilisessä tilaisuudessa oli sisustettuna neljä erilaista olohuonetta sekä yksi ruokailutila (niistä lisää kuvia myöhemmin). Jo näistä erilaisista kokonaisuuksista huomasi kuinka moneen erilaiseen tyyliin Ikea taipuu. Oman tyylinsä löytävät niin runsauden ja värien rakastajat (mm. sinisen ja vihreän erilaisia sävyjä, samettia, trooppisia kuoseja…) kuin me harmonisemman, vaalean sisustuksen ystävät.

Mutta nyt, pizzaa. Rauhallista perjantai-iltaa kaikille ღ

….