Unelmien koti

Nautin asua keskustassa. Varsinkin pienten lasten äitinä koen sen olevan erityisen ihanaa, että pääsen niin helposti ja nopeasti liikkumaan. Lapset kärryyn, hissillä alas ja mars viereiseen ruokakauppaan. Lähistöllä riittää ihanan paljon tehtävää ja nähtävää. Koen sen jotenkin kovin vapauttavana, että kaikki tarpeellinen on vain pienen kävelymatkan päässä. Se säästää minulla huimasti aikaa (mikä tässä elämäntilanteessa ihan valtava plussa). Joten nyt kun lapset ovat vielä pieniä, en haluaisi keskustasta liikkua mihinkään. Onneksi nykyiseen asuntoomme tovin vielä hyvin mahdumme. Mutta kun pojat tuosta kasvavat ja alkavat tarvita lisää tilaa, on meilläkin toiveena muuttaa hieman kauemmas keskustasta – mutta ei kuitenkaan liian kauas. Koen tärkeänä, että keskustaan pääsee autolla nopeasti jos (ja kun) on tarvetta. Tässä siis vastaus postaustoiveeseenne: Millainen olisi meidän unelmien koti tulevaisuudessa?

unelmienkotiPictures from my Home -Pinterest board

1. Minulle tärkein on uuden kodin sijainti. Sen lisäksi, että keskustaan tulisi päästä autolla n.20 minuutissa, tulisi lähellä olla lapsille myös hyvät koulut sekä monipuoliset harrastusmahdollisuudet. Poikamme ovat kovin aktiivisia sekä minä ja mieheni olemme molemmat urheilun ystäviä, joten hyvät harrastusmahdollisuudet ovat perheellemme iso asia. Myös hyvät julkiset yhteydet ja palvelujen läheisyys ovat tärkeitä. Ihanteellista olisi, jos asuinalueella olisi paljon muitakin lapsiperheitä.

2. Toiveissa olisi omakotitalo isolla pihalla, missä lapset voisivat juosta, pelailla ja riehua energiansa pois. Pihan haluaisimme olevan mahdollisimman simppeli. Iso nurmialue, ei mitään turhaa kasvillisuutta. Toivottavaa olisi olla myös mukava terassialue, josta voisi poikien pihaleikkejä seurailla.

3. Minulla on jo pidempään ollut kova himo harmaaseen. Kuvakollaasin vasemmassa yläkulmassa näkyvä kodin väripaletti on minusta suorastaan täydellinen. Tumma puulattia, valkoiset lattia- ja kattolistat sekä vaaleanharmaat seinät. Suomalaisessa sisustuksessa musta ja valkoinen tuntuvat olevan se suosituin valinta. Minulle niiden yhdistelmä on jotenkin liian kova. Haluan rinnalle tummaa puuta ja vähän väriä. Varmasti yli vuosikymmenen asuminen ulkomailla on muokannut omaa sisustusmakuani. Voisinkin sanoa, että oma makuni on melkoisen jenkki.

4. Haluan kotiin ison viihdytystilan. Rakastan järjestää juhlia, joten haluaisin keittiön, ruokahuoneen ja olohuoneen olevan yhtä suurta avointa tilaa, minne mahtuu lähimmäisiä nauttimaan illanistujaisista ja juhlapyhistä. Tykkään häärätä keittiössä ja vietän siellä päivittäin paljon aikaa, joten haluaisin sen olevan kodin sydän. Iso keittiösaareke, jonka ympärille mahtuu istumaan ja seurustelemaan olisi ideaali. Minulla on ollut myös pitkään kova polte valkoista marmoria kohtaan, joten valkoinen keittiö valkoisella marmoritasolla ja harmaalla kiiltävällä seinäkaakelilla on unelmani. Yllä olevan kuvakollaasin keittiö on minusta täydellinen.

5. Haluaisin kaikille pojille omat huoneet ja sen lisäksi heille myös oman yhteisen leikki/olohuoneen, missä he voisivat keskenään rauhassa puuhata ja sotkea. Tällä hetkellä pikkuautoa ja muuta sälää löytyy ihan ympäri asuntoa, joten olisi ihan yrittää saada sitä tavaramäärää jotenkin hallittua yhteen osioon talosta.

6. Olisi ihanaa saada minulle ja miehelleni oma rauhallinen master bedroom, jonka yhteydestä löytyisi oma kylpyhuone sekä walk-in-closet. Tila, joka on vain meidän rentoutumista varten. Ja tarviiko walk-in-closetin ihanuutta estetiikasta nauttivan organisointifriikin sen kummemmin selitellä? Kengät nätisti valkoisilla hyllyillä värikoordinoituina ja vaatteet kaikki siististi henkareilla hengittämässä? Ah. Unelma.

7. Kodinhoitohuone olisi mahtava. Tilaa olisi riittävästi kaikille eri pyykkikoreille ja sinne saisi mm. lakanat ja muut isommat kankaat nätisti omille paikoilleen. Tilaa järjestää kaikille perheenjäsenille omat pyykkipinonsa. Kohta kolme aktiivista poikaa, joten pyykättävää riittää vuoreksi asti…

8. Kun muutimme nykyiseen asuntoomme, minulla oli vahva beige-vaihe. Nyt olen siihen kuitenkin jo vähän kyllästynyt, vaikka esimerkiksi spa-tyylisestä kylpyhuoneestamme kovasti pidänkin. Seuraavaan kotiin toivonkin raikkaita valkoharmaita kylpytiloja. Edelleen sen valkoinen marmori houkuttelee. Valoa sekä puhtaita ja suoria linjoja.

9. Sisustuksesta sen verran, että kaipaisin viimeistelyyn kuvioituja pientekstiileitä. Esimerkiksi hillityn printillisiä koristetyynyjä ja maltillisen kuviollisia mattoja, mitkä toisivat syvyyttä kokonaiskuvaan. Väreinä edelleen mustaa, valkoista, harmaata sekä aavistus kultaa ja hopeaa. Pidän sohvasta ja tuoleista raikkaan valkoisina, mutta kolmen pienen pojan kanssa väri on riskivalinta arkuutensa takia… Rakastan valokuvausta ja kauniita kuvia, joten haluan paikan kodissani kauniille kuvaseinälle.

Joten siinä vähän tämänhetkisiä ajatuksia tulevaisuuden unelmakodistani. Jotta saisin kaikki kohdat rustattua, tulisi varmaan ryhtyä rakentamaan itse. Ei sekään tosin ole poissuljettu vaihtoehto. Nyt kuitenkin vielä nautitaan helposta keskustaelämästä pienten poikien kanssa ja hiljalleen katsotaan koska olisi aika tehdä askel kohti uutta unelmaa.