Vauvanvaatteita ja niiden tarinoita

Herttinen miten ihanaa on saada vielä nauttia vauvanvaatteista! Ensimmäiset pieneksi jääneet potkupuvut tosin viikattiin pois kainojen kyynelien kanssa jo reilu kuukausi sitten. Haikeaa on ollut niitä pieniä vaatteita katsella ja miettiä, että minulla on ollut kolme niin pientä, ja nyt tämä oli tässä. Valtaosan vaatteista olen laittanut reippaasti kierrätykseen ja eteenpäin eri yhdistyksille, mutta sitten on muutama ultimate suosikki, jotka päätyivät pieneen säilytyslaatikkoon. Ehkä jonain päivänä ne voisivat vielä palvella siskojani ja poikieni mahdollisia serkkuja.

Nuorimmaisemme on perinyt isoveljiltään mittavan määrän hyvänä säilyneitä ja ihania vaatekappaleita. Mitään ei ole tarvinnut lisää ostaa (paitsi jokuset sukat). Jotkut ovat kysyneet, että eikö tunnu harmilliselta kun pienimmällä ei ole ”koskaan mitään omaa”. Vaikka itse en olekaan ostanut juuri mitään uutta, on meidän pieninkin saanut nauttia vaikka mistä ihan vain hänelle osoitetuista kauniista lahjoista ja eleistä. Ystävieni, perheeni ja yhteistyökumppanieni ansiosta hänenkin garderoobinsa on täynnä paljon muitakin ihania tarinoita, kuin vain veljien vanhoja.

knit GAP / a gift from my dear friends living in LA
body LINDEX / saatu
pants GANT / worn by our firstborn
socks knitted by my friend Kaisa’s mother

 

Ylläolevassa kuvassa murusella on päällä Gantin housut, jotka ostin aikanaan esikoisellemme. Ne olivat ensimmäiset vauvanvaatteet, jotka olen omalle lapselleni ostanut. En uskaltanut ostaa mitään vaatteita ennen rakenneultraa, mutta sitten kun siellä todettiin kaiken olevan edelleen mallikkaasti uskaltauduin antautua vauvanvaatteiden vietäväksi. Heti sen ultran jälkeen kävin ostamassa nuo ihanat Gantin housut. Olin ihaillut niitä jo monet vuodet ja ostanut niitä muille vauvalahjaksi. Oli ihana hetki, kun sain ostaa yhdet omalle pienelle. Harras toiveemme alkoi hiljalleen konkretisoitumaan: me saamme lapsen!

Tuon ihanan harmaan takin sain kahdelta rakkaalta Losissa asuvalta ystävältäni. Kuopuksemme synnyttyä sain heiltä paketin, missä oli kasa juuri sellaisia vaatteita kyseiseltä jenkkimerkiltä, joita itsekin lapsilleni valitsisin. They know me and my boys so well <3 On ollut lohduttavaa huomata näiden vuosien aikana, että välimatkasta huolimatta ystävyydet säilyvät. Minulla on edelleen ne samat rakkaat ystävät ympärillä, kuin sillä tytöllä, joka muutti Hollantiin 19-vuotiaana. Nyt taas yksi parhaista ystävistäni asuu Losissa, mutta siitä huolimatta vaihdamme kuulumiset miltein päivittäin. Nykyajalla ja somella on niin paljon hyviäkin puolia.

Vaaleansininen pilvibody oli syntymälahja Lindexitä ja heidän Pr-firmaltaan Polhemilta. Polhemin kautta olen löytänyt aikanaan Lindexin lastenvaatteet. Niissä on todella hyvä hinta-laatusuhde. Erityisen paljon pidän taas Polhemia pyörittävästä tyttöporukasta. Heidän toimistollaan käydessä kaikki saavat aina valtaisan sydämellisen vastaanoton. Heidän järjestämänsä tilaisuudet ovat aina lämpimiä, innovatiivisia ja inspiroivia. Meidän kaikki pojat ovat kulkeneet Polhemilla käydessään hellästä sylistä toiseen. Siellä vallitsee niin hyvä energia, että parempaa työpaikkailmapiiriä saa hakea. Olen valtavan iloinen, että työni kautta saan käydä heidän luonaan niin usein.  Kiitos siis teille tytöt, kun muistitte meidän kolmattakin! <3

Ja sitten nuo valtavan ihanat vaaleansiniset töppöset. Ystäväni Kaisa antoi ne kuopuksellemme syntymälahjaksi. Hänen äitinsä oli kutonut ne varta vasten meille. Kuinka söpöt! Ja miten hyvin tehty! Kuinka kukaan osaa tehdä noin virheetöntä jälkeä käsin? Itse olen täysi tumpelo käsitöissä, joten arvostan ja ihailen erityisesti tuollaisia taitoja. Töppöset istuvat jalassa tukevasti sekä ovat nopeat ja vaivattomat pukea. Jatkuvassa käytössä ovat meillä olleet. Kiitos ihan valtavan ajatellusta ja ihanasta lahjasta.

Tässä muutama tarina vauvanvaatteista. Ikävä kyllä kuopus näyttää kasvavan niin kovaa vauhtia, että nämäkin jäävät ennätysvauhtia pieneksi. Niin monia ihania tarinoita ja tunnesiteitä näihin vaatteisiin, että kyllä se aina vähän nipistää, kun niistä kasvetaan ulos. Täten onkin ihanaa, kun näistä pienistä vaatteista saa ainakin vielä tovin nauttia.