Lasten parhaat talvikengät

Tykkään pukea lapseni nätisti. Poikani ovat vielä sen verran pieniä (4,5v, 2,5v ja 3kk) etteivät välitä tuon taivaallista mitä heidän päälleen valitsen, joten vielä saan nauttia heidän pukemisestaan. Oma tyyli ja tahto senkin suhteen varmasti vielä nostavat päätään, mutta toistaiseksi saan pukea heidät sointuviin asukokonaisuuksiin oman maun mukaan. Suosin neutraaleja värejä, joita on helppo yhdistellä keskenään. Musta, valkoinen, harmaa, beige ja sininen ovat suosikkejani. Pidän klassikoista, jotka kestävät aikaa. Poikamme kun ovat syntyneet kahden vuoden välein, niin kengät ja vaatteet saavat parhaillaan monta vuotta käyttöaikaa. Tässä postauksessa keskityn lasten talvikenkiin, mutta muita kenkäsuosikkejani lapsille näät tästä postauksesta. Suosikit ovat kulkeneet veljeltä seuraavalle ja aina seuraavana vuonna päädyn ostamaan isoimmalle pojalle uuden sopivan parin kyseisestä kengästä. Kenkien tulee olla mukavat ja käytännölliset, mutta toivon kengiltä myös kaunista ulkokuorta, joiden kanssa kokonaisuus on lapsillakin huoliteltu.

Ugg Australia

Kun liikumme kaupungilla asioilla tai käymme talviaikaan kylässä, on pojilla mitä todennäköisimmin Uggit jalassa. Ne ovat ihanan mukavat ja lämpimät, sekä sujahtavat jalkaan nopeasti ja helposti. Villasukkaa ei pehmeän lampaanvillavuoren takia tarvita. Minusta Uggit ovat kauniin yksinkertaiset ja ajattomat talvikengät. Helsingin Espalandilta löytyy talvisin Uggin liike, mistä olen pari paria ostanut. Viime vuonna ostin myös yhdet Jenkeistä, sillä siellä ne olivat huomattavasti Euroopan hintoja edullisemmat. Tällä hetkellä kannattaa tosin katsoa verkkokauppojen alet, sillä kevään lähestyessä voit löytää nämä klassikot oikein mukavassa alessa. *Zalandolla valtaosa Uggeista on nyt -35% alessa. Märkää perinteiset Uggit eivät kovin hyvin kestä, joten jos luvassa on enemmän ulkona liikkumista loskaisella säällä, valikoituu jalkaan seuraavat kengät:

Sorel

Nämä kengät löysin vasta tänä talvena. Meillä on ennen ollut mustat Kuomat lapsilla talvikäytössä, mutta nyt siihen tuli muutos. Talven kynnyksellä Sorel halusi muistaa kasvanutta perhettämme ja saimme kaikki heiltä merkin klassikkokengät (kiitos taas kovasti!). Se oli rakkautta ensimmäisestä käytöstä lähtien. Ne ovat täysin vedenpitävät, joten loska ei pääse kylmettämään varpaita. Lasten Yoot Pac-mallin fiksun kiinnityksen ansiosta nämäkin kengät sujahtavat jalkaan nopeasti ja helposti. Etu Kuomiin nähden tulee paksusta vuoresta. Villasukkia ei tarvita ja taas vähän pienemmällä pukemisella päästään suurperheessä. Nämä kengät ovat pojillani käytössä päivittäin. Ne valikoituvat aina puistoon ja talviulkoiluun. Kevättä kohden näitäkin kenkiä löytyy hyvällä alennuksella, joten jos klassikot kiinnostavat, kannattaa toimia nyt sillä kokoja ei enää montaa ole jäljellä. *Zalandolla nämäkin kengät ovat -35% alennuksessa.

Näillä kahdilla kengillä meillä pärjätään loistavasti läpi talven. Ne täyttävät kaikki vaatimukseni: ovat mukavat, lämpimät ja helpot pukea jalkaan. Tämän lisäksi molemmat ovat vielä todella hyvännäköiset kengät.