Valkosuklaa-mansikkakupit

Jälkiruoat
Yli tunti
Helppo
5-10 euroa

Valkosuklaasta, pehmeästä maitorahkasta ja mansikoista syntyy nopeasti oiva herkku.

10 pientä annosta

4–5 dl mansikoita
5 rkl mansikkalikööriä tai vahvaa mansikkamehua
noin 1/2 dl tomusokeria
100 g valkosuklaata
1 prk (250 g) pehmeää maitorahkaa

1. Paloittele mansikat. Lisää mansikoiden joukkoon likööri tai mehu. Mausta mansikat tomusokerilla. Anna maustua viileässä 1–2 tuntia ennen tarjoilua.

2. Rouhi valkosuklaa hyvin pieneksi ja sekoita jogurtinomaiseen, pehmeään maitorahkaan.

3. Annostele pieniin, koviin muovilaseihin tai lasisiin astioihin ensin pohjalle mansikkaseosta. Jaa päälle valkosuklaa-rahkaseos.

 

juhla1

Teksti
Kuvat Arto Vuohelainen
Koti ja keittiö 5/2011

Toimitus suosittelee