Unikonsiemen-sitruunakakut

Makeat leivonnaiset
Yli tunti
Melko helppo
5-10 euroa
Arkiateria

Unikonsiemenillä maustetut sitruunakakut kruunaavat kahvipöydän.

8 pientä sitruunakakkua tai 1 iso sitruunakakku

 1 ¾ dl oliiviöljyä

2 munaa

yhden sitruunan raastettu kuori ja mehu

2 ½ dl turkkilaista jogurttia

2 ½ dl sokeria

5 dl vehnäjauhoja

3 tl leivinjauhetta

3 rkl unikonsiemeniä

Vuokien voiteluun:

voita tai margariinia

Sitruunakakun kuorrute:

4 dl tomusokeria

½ dl ranskankermaa

tilkka sitruunamehua

Lisäksi:

päälle unikonsiemeniä

raastettua sitruunankuorta

1. Sekoita keskenään öljy, munat, sitruunan kuori ja mehu, jogurtti ja sokeri.

2. Sekoita kuivat aineet keske­nään ja lisää taikinaan erissä varovasti sekoittaen.

3. Voitele pienet kakkuvuoat tai esimerkiksi pienet briossivuoat.

4. Jaa taikina vuokiin ja paista uunissa 175 asteessa noin 25 minuuttia, kunnes kakut ovat kypsiä. Voit halutessasi valmis­taa myös yhden ison kakun, tällöin paistoaika on pidempi, noin 45 minuuttia

5. Anna kakkujen jäähtyä.

6. Sekoita kuorrutteen ainekset keskenään ja valuta kakkujen päälle. Koristele unikonsieme­nillä ja sitruunankuoriraasteella.

Sitruunakakku

Katso myös nämä ihanat reseptit:

Hedelmäinen siemennäkkäri

Rukiiset siemenvuokaleivät

Mallas-siemensämpylät

Gluteenittomat siemen-porkkanasämpylät

Siemen-jogurttileipä

Toimittaja Mari Harjula
Kuvaaja Kirsi-Marja Savola

Toimitus suosittelee