Ihana suklaa-keksikakku hoituu ilman uunia

Makeat leivonnaiset
Yli tunti
Hieman työläs
5-10 euroa

Rex-kakkua muistuttava suklaa-keksikakku sisältää kondensoitua maitoa. Jääkaapissa valmistuva kakku on hyvin makea.

8–12 palaa

Ainekset

300 g tummaa suklaata

1 prk (397 g) kondensoitua maitoa

35 g voita

noin 20–24 suorakaiteen muotoista keksiä (esim. kanelikeksejä)

Koristeeksi:

3–4 rkl hasselpähkinöitä

Ohje:

1. Vuoraa pitkänomainen kakku- tai leipävuoka talous­kelmulla.

2. Paloittele suklaa ja sulata se yhdessä kondensoidun maidon ja voin kanssa kattilassa pienellä lämmöllä. Sekoita, kunnes massa won tasaista. Ota kattila pois liedeltä.

3. Laita vuoan pohjalle ensin suklaakerros. Laita keksiker­ros päälle ja sitten suklaata ja keksejä vuorotellen, kunnes kerroksia on neljä. Laita päällimmäiseksi kerros suklaata. Toimi ripeästi, sillä suklaamassa tahmaantuu hyvin nopeasti.

4. Laita keksikakku tekeyty­mään jääkaappiin yön yli.

5. Ota kakku pois jääkaapista puolisen tuntia ennen tarjoi­lua. Koristele kakku rouhituil­la hasselpähkinöillä. Tarjoa viipaleiksi leikattuna.

keksikakku

Katso myös nämä kakkureseptit:

Kesäinen sitruuna-juustokakku

Ruusuinen maapähkinäkakku

Punajuurisuklaakakku

 

 

Teksti
Kuva Line Falck
Suomeksi toimittanut Anna-Liisa Hämäläinen

Toimitus suosittelee