Romesco

Kasvis
30-60 minuuttia
Helppo
5-10 euroa
Arkiateria

Romesco eli paahdetuista paprikoista tehty kastike on mehevän monikäyttöinen. Se sopii broilerin, kalan, possun ja kasvisten kanssa.

n. 4 dl valmista kastiketta

 2 valkosipulinkynttä

3 suippopaprikaa

2 kypsää tomaattia

3 rkl mantelirouhetta

2 reilua palaa maalaisleipää ilman kuoria

½ dl oliiviöljyä

1 rkl punaviinietikkaa

muutama kierros kuivattua chiliä ja mustapippuria myllystä

1 rkl sokeria

1 tl (sormi)suolaa

 

1.Kuori valkosipulit. Puolita paprikat ja poista niistä kannat ja siemenet. Halkaise tomaatit. Poista kovat kannat ja siemenet.

2.Laita kasvikset uunivuokaan. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Lisää vuokaan mantelit ja leivät. Jatka paista­mista muutama minuutti lisää, kunnes ne ovat saaneet hieman väriä.

3.Soseuta kaikki uunipaahdetut aineet karkeahkoksi kastikkeeksi sauva- tai tehosekoittimella. Lisää öljy, viinietikka ja mausteet. Jos kastike tuntuu liian löysältä, lisää puolikas leipäviipale.

Katso myös nämä:

Grillattu sydänsalaatti, vuohenjuusto ja tomaattisalsa

Mustapapuja tomaattikastikkeessa

Tomaatti-mozzarellasalaatti

Teksti
Kuvat Fabian Björk

Toimitus suosittelee