Kesäiset porkkanakakkuvohvelit

Jälkiruoat
10-30 minuuttia
Melko helppo
10-20 euroa

Kakkuvohvelit kruunaavat kesäisen kahvihetken. Tuorejuustotahna raikastaa vohvelit.

4–6 annosta

Ainekset

2 dl porkkanaraastetta (noin 2 keskikokoista porkkanaa)

100 g huoneenlämpöistä voita

1 1/2 dl fariinisokeria

2 isoa munaa

2 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 tl kanelia

1 tl kardemummaa

1 tl vaniljasokeria

Kuorrutus:

1 prk (200 g) maustamatonta tuorejuustoa, esimerkiksi Philadephiaa

25 g huoneenlämpöistä voita

2 tl sitruunamehua

1 1/2 dl tomusokeria

(Pinnalle: pistaasipähkinärouhetta)

Ohje:

1. Tee kuorrutus. Notkista tuorejuusto sähkövatkaimella. Lisää voi, mehu ja sokeri. Sekoita tasaiseksi. Laita jääkaappiin siksi aikaa, kun teet taikinan.

2. Raasta kuoritut tai puhtaaksi raaputetut porkkanat.

3. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten joukkoon. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja mausteet keskenään. Lisää vuorotellen jauhoseosta ja porkkanaraastetta voivaahtoon.

4. Paista taikinasta vohveleita kevyesti voidellulla vohveliraudalla (noin 4 minuuttia).

5. Tarjoa tuorejuustotahnan kanssa. Koristele halutessasi pähkinärouheella.

Porkkanakakkuvohvelit

Katso myös nämä vohvelireseptit:

Pekaanipähkinä-vohvelikeksit

Sitruunavohvelit

Rapeat kookosvohvelit ja mansikkamelba

Teksti
Kuva Fabian Björk

Toimitus suosittelee