Pikapikkelöidyt retiisit

Kasvis
Yli tunti
Helppo
5-10 euroa
Arkiateria

Pikkelöi retiisit ja saat etikkaisen rapsakan lisäkkeen monelle ruoalle. Pikkelöidyt retiisit säilyvät jääkaapissa.

2 dl väkiviinaetikkaa

1 dl vettä

1 1/2 rkl sokeria

1 tl suolaa

400 g viipaloituja retiisejä

1. Mittaa kattilaan etikka, vesi, sokeri ja suola. Kiehauta.

2. Lisää kattilaan viipaloidut retiisit. Anna kiehua noin minuutin ajan.

3. Kaada retiisit liemineen lasipurkkeihin. Kierrä purkkien kannet kiinni ja anna jäähtyä. Nosta lasipurkit jääkaappiin. Anna kasvisten maustua pari tuntia.

 

Lue myös:

Kurkku-retiisisalaatti

Hiillostettua siikaa ja kasvisvokkia

Grillattua lohta ja voikukkakaprismajoneesia

Teksti
Kuva Fabian Björk

Toimitus suosittelee