Kesäiset perunaletut

Liha ja lintu
10-30 minuuttia
Melko helppo
10-20 euroa

Perunaletut tarjoillaan ilmakuivatun kinkun, juustoraasteen ja sipulin kera.

4 annosta

Ainekset:

500 g kylmää perunamuusia

5 dl kevytmaitoa

1 dl rypsiöljyä

3 munaa

1 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 tl sormisuolaa

(3 rkl hienonnettua ruohosipulia)

Tarjoiluun:

ilmakuivattua kinkkua, cheddar- tai muuta maukasta juustoraastetta, hienonnettua sipulia

Ohje:

1. Sekoita muusin joukkoon maito ja öljy. Lisää munat. Sekoita jauhoihin leivinjauhe, suola ja halutessasi ruohosipuli. Lisää jauhoseos taikinaan.

2. Voitele rauta rypsiöljyllä. Paista taikinasta lettuja. Tarjoa sipulin, ilmakuivatun kinkun ja juustoraasteen kanssa.

Viinisuositus:

Kukkea, sitruksinen ja raikas Frame Riesling Trocken, Saksa, 10,99 e.

perunaletut

Katso myös nämä lettureseptit:

Sitruuna-ricottaletut ja paahdettu suola-hunajakastike

Kookosletut ja sitrussiirappia

Mansikkaletut ja appelsiini-siiderisiirappi

Teksti
Kuva Fabian Björk
Viinisuositus Sari Sirén

Toimitus suosittelee