Mustikkapiirakka

Makeat leivonnaiset
Yli tunti
Melko helppo
6

Itse poimituista mustikoista valmistettu piirakka maistuu kaksin verroin makoisammalta.

noin 10 annosta

Pohja:
150 g voita tai
leivontamargariinia
3 rkl sokeria
4 ½ dl vehnäjauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
1 dl kuohukermaa

Täyte:
1 l (noin 500 g) mustikoita tai pensasmustikoita
1 ½ dl sokeria
4 rkl perunajauhoja
1 rkl sitruunamehua

Voiteluun:
1 muna

1. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kerma. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja anna vetäytyä jääkaapissa vähintään puoli tuntia.

2. Painele 2/3 taikinasta voidellun, halkaisijaltaan noin 24-senttisen piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

3. Kauli loppu taikina levyksi ja voitele se kananmunalla. Leikkaa levy taikinapyörällä kapeiksi nauhoiksi.

4. Sekoita kulhossa mustikat, sokeri, perunajauhot ja sitruunamehu keskenään. Kaada mustikkaseos piirakkavuokaan. Nostele taikinanauhoja ristikon muotoon piirakan päälle.

5. Aseta tyhjä uunipelti uunin pohjalle, jos piirakka sattuu kuplimaan yli.

6. Kypsennä piirakkaa ensin 200-asteisen uunin keskitasossa 30 minuuttia. Alenna lämpöä 175 asteeseen ja jatka paistamista vielä noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.
KO1208_078-1

 

KATRI SCHRÖDER KUVAT REETTA PASANENKOTI JA KEITTIÖ 8/2012

Toimitus suosittelee