Mustikkapesto

Kasvis
10-30 minuuttia
Helppo
5

Herkuttele lauantaiaamun brunssilla makealla mustikkapestolla, jota voit sivellä korppujen tai skonssien päälle.

4–6 annosta

½ dl pinjansiemeniä
4 palaa valkosuklaata raastettuna
3 dl tuoreita kuivia mustikoita, mielellään pensasmustikoita
2 rkl tuoreita hienonnettuja mintunlehtiä
2 rkl kookoshiutaleita
noin 1 rkl oliiviöljyä

1. Paahda pinjansiemenet kevyesti kuivalla pannulla. Anna jäähtyä.

2. Nosta pinjansiemenet teholeikkuriin ja jauha karkeaksi. Voit käyttää myös sauvasekoitinta.

3. Lisää joukkoon raastettu valkosuklaa, mustikat, mintunlehdet ja kookoshiutaleet. Hienonna tasaiseksi soseeksi. Notkista oliiviöljyllä.

Vinkki: Mustikkapestoon sopivat parhaiten kiinteät pensasmustikat, jolloin pestosta tulee tahnamaista. Pakastemustikoista valmistetusta pestosta tulee liian löysää.

KO1208_080-3

KATRI SCHRÖDER KUVAT REETTA PASANENKOTI JA KEITTIÖ 8/2012

Toimitus suosittelee