Mustikka-juustoleivokset

Makeat leivonnaiset
30-60 minuuttia
Melko helppo
6

Tuorejuustotäyte marmoroi mustikkaleivokset kesäisen kahvihetken mehukkaaksi herkuksi.

12–14 palaa

150 g voita
4 munaa
2 ½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3 dl mustikoita
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Tuorejuustoseos:

1 prk (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
1 muna
¾ dl sokeria

1. Sulata voi miedolla lämmöllä kattilassa. Anna jäähtyä hetken.

2. Vaahdota munat, sokeri ja vaniljasokeri. Soseuta mustikat.

3. Kääntele mustikkasose ja keskenään sekoitetut jauhot munavaahtoon. Lisää voisula. Kääntele tasaiseksi taikinaksi.

4. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle, noin 25 x 35 sentin kokoiselle, reunalliselle uunipellille tai -pannulle. Tasoita taikinan pinta.

5. Sekoita tuorejuustoseoksen ainekset keskenään. Nostele tuorejuustoseosta pieniksi kasoiksi piirakan päälle. Vedä lopuksi veitsellä viivoja vaakasuuntaan, jotta saat pintaan marmorikuvioita.

6. Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 35 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä ennen leikkaamista ja tarjoilua.

KO1208_082-2

Teksti
Kuva Reetta Pasanen
KOTI JA KEITTIÖ 8/2012

Toimitus suosittelee