Munakasrulla ja avokadotäyte

Kasvis
Yli tunti
Helppo
10-20 euroa
Arkiateria

Uunipellillisen munakasrullaa voi viipaloida tarjolle pienemmiksi rulliksi.

 

5 huoneenlämpöistä munaa

5 dl kevytmaitoa

½ tl leivinjauhetta

1 tl suolaa

mustapippuria myllystä

2 dl vehnäjauhoja

Täyte:

1 pieni punasipuli

1 rkl sitruunamehua

½ tl sormisuolaa

mustapippuria myllystä

2 kypsää avokadoa

2 pientä tomaattia

1 dl raastettua cheddaria

(100 g kylmäsavustettua lohta)

4 rkl hienonnettua korianteria

Koristeluun:

yrttejä tai versoseosta

 

  1. Vatkaa munien rakenne rikki. Lisää maito, leivinjauhe ja mausteet. Sekoita hyvin. Lisää jauhot parissa erässä ja sekoita munakasmassa tasaiseksi.
  1. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Anna munakasmassan tekeytyä sillä aikaa, kun uuni kuumenee. Vuoraa korkeareunainen uunipelti leivinpaperilla.
  1. Kaada munamassa pellille. Paista uunin alatasolla noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä.
  1. Kuori ja hienonna sipuli. Laita sipulisilppu sitruunamehun kanssa kulhoon. Mausta suolalla, pippurilla ja sokerilla. Anna maustua 5 minuuttia. Kuutioi avokado ja tomaatit. Lisää sipuliseokseen.
  1. Levitä juustoraaste munakaslevylle. Lisää avokadoseos, tomaatit ja hienonnettu lohi. Ripottele päälle korianteria. Kiepauta rullalle. Koristele yrteillä tai versoseoksella.

 

 

Viinisuositus: Hedelmäinen ja kepeä Cono Sur Bicicleta Riesling, Gewürztraminer, Viognier 2016, Chile, 9,49 e.

Lue myös:

Migas – espanjalainen leipämunakas

Korvasieni-fetaperunamunakas

Vuohenputkimunakas

Teksti
Kuva Fabian Björk

Toimitus suosittelee