Lime-valkosuklaamustikkapiiraat

Makeat leivonnaiset
30-60 minuuttia
Melko helppo
8

Mustikkarahkapiiraat höystetään valkosuklaalla ja limeraasteella.

10–12 kpl

Kauramurotaikina:
150 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 muna
1 dl kaurahiutaleita
2 ½ dl vehnäjauhoja

Täyte:
noin 3 dl mustikoita
100 g valkosuklaata
1 prk (250 g) maitorahkaa
1 muna
½ dl sokeria
yhden limen raastettu kuori

Vuokien voiteluun:
margariinia

1. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää muna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää erissä taikinaan. Peitä kelmulla ja laita jääkaappiin tekeytymään puoleksi tunniksi.

2. Rouhi valkosuklaa.

3. Sekoita rahka, muna, sokeri ja limeraaste keskenään. Lisää joukkoon suklaarouhe.

4. Voitele pienet metalliset piirasvuoat. Jaa taikina osiin ja painele vuokien pohjalle ja reunoille.

5. Jaa mustikat vuokiin taikinan päälle. Kaada rahkaseos piirasvuokiin.

6. Paista piiraita uunissa 200–225 asteessa noin 15 minuuttia.

piirakka3

MARI HARJULA • KUVAT ARTO VUOHELAINEN KOTI JA KEITTIÖ 11/2013

Toimitus suosittelee