Lakkakiisseli ja valkosuklaavaahto

Jälkiruoat
noin 30 min
Melko helppo
14

Mittaa vesi, sokeri ja perunajauhot kattilaan. Lisää halkaistu vaniljatanko. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen ja anna kiehahtaa, jolloin kiisseli sakenee...

3 dl lakkoja
7 dl vettä
3/4 dl sokeria
1 vaniljatanko
3–4 rkl perunajauhoja
2–3 rkl lakkalikööriä

Valkosuklaavaahto:

2 dl vispikermaa
100 g valkosuklaata
1/2 tl vaniljasokeria

1. Mittaa vesi, sokeri ja perunajauhot kattilaan. Lisää halkaistu vaniljatanko. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen ja anna kiehahtaa, jolloin kiisseli sakenee. Poista vaniljatanko ja lisää lakat. Mausta lopuksi lakkaliköörillä. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.

2. Valmista valkosuklaavaahto hieman ennen tarjoilua. Sulata valkosuklaa vesihauteessa ja anna hieman jäähtyä. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Sekoita kerma vähissä erissä valkosuklaaseen. Mausta vaahto vaniljasokerilla.

Koti ja Keittiö 10/06

Toimitus suosittelee