Grillattua lohta ja voikukkakaprismajoneesia

Kala ja äyriäiset
Alle 10 minuuttia
Helppo
15

Pienistä voikukannupuista valmistuu pikantinmakuiset omatekoiset voikukkakaprikset.

4 annosta

600–700 g lohta
ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria

Voikukkakaprikset
noin 2 dl voikukan kiinni olevia
nuppuja
1 dl valkoviinietikkaa
1 dl vettä
1 rkl sokeria
karkeaa merisuolaa

Lisäksi
2 dl majoneesia
2 rkl sitruunamehua
kourallinen nuoria voikukan lehtiä
6–8 retiisiä
2 rkl oliiviöljyä
2 tl sitruunamehua
1 tl hunajaa
ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria

1. Valmista ensin hyvissä ajoin voikukkakaprikset. Kerää nuoria, nupullisia voikukkia. Nypi nuput,
poista varret ja huuhtele nuput huolella. Mittaa kattilaan etikka, vesi ja sokeri. Kiehauta. Nosta
voikukannuput kulhoon ja kaada päälle liemi. Anna jäähtyä. Anna nuppujen maustua jääkaapissa
liemessä vuorokauden.

2. Kaada liemi pois. Anna nuppujen kuivahtaa hetken. Nosta kuivahtaneet nuput karkean suolan
kanssa kerroksittain lasipurkkiin. Säilytä viileässä.

3. Grillaa lohi ja mausta. Sekoita majoneesin joukkoon sitruunamehu ja 6–8 suolasta puhdistettua ja
hienonnettua voikukkakaprista. Valmista salaatti sekoittamalla voikukan lehdet ja pilkotut retiisit.
Sekoita öljystä, sitruunamehusta, hunajasta ja mausteista kastike. Mausta salaatti. Tarjoile majoneesi
lohen ja salaatin lisäkkeenä.

villilohi

 

Katri Schröder • Kuvat Arto VuohelainenKOTI JA KEITTIÖ 5/2013

Toimitus suosittelee