Fenkoli-flatbread ja karamellisoitu sipuli

Kasvis
Yli tunti
Melko helppo
10-20 euroa
Arkiateria

Litteä leipä eli flatbread on pitsan sukulainen. Lastaa leivän päälle reilusti fenkolia, karamellisoitua sipulia ja juustoa.

1 iso tai 6 pienehköä leipää

Pohja:

1 1/2  dl vettä

15 g tuorehiivaa

1 tl suolaa

2 rkl öljyä

noin 3 dl vehnäjauhoja

Täyte:

2 fenkolia

2 rkl oliiviöljyä

sormisuolaa, mustapippuria myllystä

1 annos karamellisoitua sipulia (ohje alla)

150 g vuohenjuustoa

1 dl raastettua parmesaania

3 rkl hienonnettuja 
cashewpähkinöitä

Koristeeksi:

versoja, rucolaa tai muita 
rapsakoita vihreitä lehtiä

1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, öljy ja durumvehnäjauhot. Alusta taikina tasaiseksi ja anna sen kohota kaksinkertaiseksi.

2. Leikkaa fenkolit ohuiksi lohkoiksi. Paista ne grillissä tai pannulla öljyssä kypsiksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Kauli taikinasta yksi iso tai 2–6 pienempää pohjaa. Kohota noin 10 minuuttia.

4. Paista 250-asteisen uunin keskitasolla 7–15 minuuttia riippuen leivän koosta. Voit myös paistaa leivät grillissä tai parilapannulla.

5. Laita kypsille leipäsille fenkolia, karamellisoitua sipulia ja vuohenjuustoa. Viimeistele parmesaanilla, pähkinällä ja rucolalla. Tarjoa kuumina.

Viinisuositus: Raikkaan herukkainen, sitruksinen ja hieman mausteinen Barton & Guestier Rosé 2015, Ranska, 10,90 e.

 

Karamellisoitu sipuli

8 salottisipulia

2 tl rypsiöljyä

2 rkl balsamiviinietikkaa

3 rkl fariinisokeria

1 tl suolaa

noin 1 dl vettä

1. Kuori ja viipaloi sipulit. Paista miedolla lämmöllä pannulla, kunnes sipuli on pehmennyt.

2. Lisää muut aineet ja sekoita. Anna hautua vielä 10 minuuttia välillä sekoittaen.

 

Lue myös:

Pekoninen flatbread

Kukkakaali-fenkolikeitto

Balsamicokaramellisoidut kasslerhampparit ja fenkolicoleslaw

Teksti
Kuva Fabian Björk
Viinisuositus Sari Sirén

Toimitus suosittelee