Chorizo-hodarit

Liha ja lintu
30-60 minuuttia
Melko helppo
10-20 euroa

Chorizo-hodarit tarjoillaan New Yorkin chilihodarin tyyliin lämpimällä mustapapu-tomaattikastikkeella ja juustoraasteella höystettyinä.

CHORIZO-HODARIT

4 esipaistettua vehnäsämpylää
4 chorizo-makkaraa

Mustapapu-tomaattikastike:
350 g mustapapuja keitettynä
500 g paseerattua tomaattia
3 rkl tomaattipyreetä
1 sipuli
2–3 valkosipulinkynttä
tilkka öljyä
½ tl juustokuminaa
1 rkl savupaprikajauhetta
ripaus chiliä
rouhittua mustapippuria
¾ tl suolaa

Lisäksi:
75 g Manchego-juustoa
Sriracha-majoneesi:
2 dl majoneesia
2 rkl srirachakastiketta

1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.  Kuumenna tilkka öljyä paistokasarissa ja paista sipuleita siinä hetki. Lisää valutetut pavut, paseerattu tomaatti ja tomaattipyree. Lisää mausteet ja hauduta miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.

2. Sekoita majoneesin joukkoon schiracha-kastike ja anna maustua jääkaapissa.

3. Raasta Manchego-juusto.

4. Tee sämpylöihin viilto keskelle päälle. Laita sämpylät leivinpaperin päälle pellille ja kypsennä uunissa 200 asteessa 8–10 minuuttia.

5. Kuumenna makkarat pannulla tilkassa öljyä tai mikrossa. Jos käytät raakamakkaroita, paista ne pannulla tai uunissa kypsiksi.

6. Täytä sämpylät majoneesilla, makkaralla ja lämpimällä mustapapu-tomaattikastikkeella.
Viimeistele juustoraasteella.

chorizo-hodari

Katso myös näiden herkullisten hodarien ohjeet:

Surf & turf -hodari

Riistahodarit

Bratwursti-pitahodarit

Teksti
Kuva FABIAN BJÖRK

Toimitus suosittelee