Bresaola-rucolasalaatti

Liha ja lintu
10-30 minuuttia
Helppo
10-20 euroa

Pidätkö parmankinkusta? Ihastut varmasti bresaolaan eli ilmakuivattuun naudanlihaan.

4 pikkuannosta

150 g bresaolaa eli ilmakuivat­tua, suolattua häränlihaa

4 dl rucolaa

1 dl granaattiomenansiemeniä (tuoreita tai Pirkka-pakaste)

2 kypsää persimonia

4 rkl paahdettuja manteleita tai pähkinöitä

muutama kierros mustapippuria myllystä

Kastike:

2 rkl oliiviöljyä

4 tl valkoista balsamicosiirappia

1. Levitä bresaolaviipaleet tarjoiluvadille.

2. Huuhtele ja kuivaa rucola. Irrota granaattiomenansieme­net. Varo, ettei valkoista osaa tule mukaan. Kuori ja kuutioi persimonit. Laita ne siementen kanssa rucolalle.

3. Valuta päälle öljyä ja balsa­micoa. Rouhi pippuria. Viimeis­tele rouhituilla pähkinöillä.

Vinkki: Lisää halutessasi salaattiin parmesaanilastuja tai murusteltua fetaa.

Viinisuositus: Punamarjainen, hennon mausteinen, maukas Aliwen Christmas Edition Pinot Noir 2015, Chile, 11,99 e, kausituote.

bresaola-rucolasalaatti

Katso myös nämä ihanat reseptit:

Ilmakuivattuun kinkkuun kääritty mureke

Kukkakaali-juustokeitto ilmakuivatulla kinkulla

Saltimbocca ja ruusukaaligraniittiomenasalaatti

Teksti
Kuvausavustaja Jaana Tolonen
Kuvat Fabian Björk
Viinisuositukset Sari Sirén

Toimitus suosittelee