Bataattihampurilainen

Liha ja lintu
30-60 minuuttia
Helppo
10-20 euroa
Arkiateria

Tässä hampurilaisessa bataatti korvaa sämpylän. Bataattihampurilaisen väliin ladotaan kahta maukasta juustoa ja muita perusburgerin tilpehöörejä.

Bataattihampurilainen

4 annosta

1 iso bataatti tai 2 keskikokoista

3 rkl oliiviöljyä

sormisuolaa

4 jauhelihapihviä

1 rkl öljyä

4 viipaletta cheddaria

100 g sinihomejuustoa

4 rkl majoneesia

Tarjoiluun:

salaattia, tomaattia, suolakurkkua, punasipulia

1. Pese bataatti huolellisesti. Leikkaa kahdeksan noin sentin paksuista, halkaisijaltaan samankokoista viipaletta.

2. Laita palat leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Pirskota päälle öljyä ja suolaa.

3. Paista bataattiviipaleita 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia, kunnes viipaleet ovat pehmenneet ja saaneet hieman väriä.

4. Lämmitä jauhelihapihvit öljyssä paistinpannulla. Laita cheddar-viipaleet neljän bataattikiekon päälle. Nosta sinihomejuustoviipaleet jauhelihapihveille. Lusikoi päälle majoneesia. Viimeistele salaatilla, tomaatilla, suolakurkuilla ja sipulilla. Laita loput bataattikiekot kansiksi.

Viinisuositus:

Mehevän hedelmäinen Dancing Bull Zinfandel 2015, Yhdysvallat, 11,99 e.

bataattihampurilainen

Katso myös nämä herkulliset reseptit:

Bataattiranskalaiset ja puolikuivatut tomaatit

Bataattikeitto ja siemengranola

Bataattihampurilainen on kevyt ja helppo arkiruoka

Teksti
Kuvat Kirsi-Marja Savola

Toimitus suosittelee