Viisi herkullista marinadia grillaukseen

Itse tehty marinadi antaa makua ja mureutta ruualle. Tässä maukkaat marinadireseptit niin kanalle kuin kalalle.

Lime-chilimarinadi

Sopii hyvin kanan ja kalan marinointiin.

1 chili
1–2 valkosipulinkynttä
1 rkl sitruunamehua
2 tl limen raastettua kuorta
2 tl hunajaa
½ dl rypsiöljyä

Ohje:

1. Halkaise chili ja poista siemenet. Hienonna chili.

2. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.

3. Sekoita kaikki ainekset.

Sitruuna-yrttisuola

3 sitruunaa
1 dl merisuolahiutaleita
kuivattua timjamia tai muuta yrttiä

Ohje:

1. Raasta sitruunat. Levitä raaste leivinpaperin päälle pellille ja kuivata uunissa 100 asteessa noin 20 minuuttia.

2. Sekoita kuivattu sitruunaraaste suolan sekaan. Mausta halutessasi vielä kuivatulla timjamilla tai muilla yrteillä.

Vinkki! Jos haluat hienompaa suolasekoitusta, hiero seos morttelissa sekaisin.

Inkivääri-korianterimarinadi

Sopii hyvin kanan ja kalan marinointiin.

40 g inkivääriä
1 sitruunaruoho
3 valkosipulinkynttä
1 dl korianteria hienonnettuna
2 dl soijakastiketta
¾ dl osterikastiketta
3 rkl sitruunamehua

Ohje:

1. Kuori ja raasta inkivääri.

2. Hienonna sitruunaruohon valkoinen osa.

3. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.

4. Sekoita kaikki ainekset keskenään.

Chermoula-marinadi

Chermoula-marinadi sopii hyvin kanan ja kalan marinointiin.

3 valkosipulinkynttä
kahden sitruunan kuori raastettuna
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl hunajaa
1 ½ tl jauhettua kuminaa
1 tl paprikajauhetta
½ tl chilijauhetta

Ohje:

1. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.

2. Raasta sitruunan kuoret.

3. Sekoita kaikki ainekset keskenään.

Nopea BBQ-marinadi

Käytä esimerkiksi porsaanlihan marinointiin ja valeluun grillauksen aikana.

1 dl ketsuppia
1 dl fariinisokeria
2 rkl soijakastiketta
2 rkl makeaa chilikastiketta
1 tl paprikajauhetta

Ohje:

1. Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja kiehauta.

2. Käytä esimerkiksi porsaanlihan marinointiin ja valeluun grillauksen aikana.

Katso myös:

Kuusi vastustamatonta grilliherkkua

Sitruunaista grillikanaa ja mango-jogurttikastike

Marinoidut grillisipulit

Teksti
KUVAUSAVUSTAJA ANJA LEPPÄNEN
Kuva ARTO VUOHELAINEN

Toimitus suosittelee