3 x paahdetut siemenet salaatteihin tai keittoihin

Kasvis
10-30 minuuttia
Helppo
Alle 5 euroa
Arkiateria

Karamellisoidut kurpitsansiemenet, mausteiset auringonkukansiemenet ja yrtti-parmesaanimaustetut pinjansiemenet sopivat naposteltavaksi sellaisenaan tai salaattien ja keittojen kaveriksi.

Karamellisoidut kurpitsansiemenet

200 g kurpitsansiemeniä

2 rkl voita

1 rkl ruokosokeria

½ tl kanelia

¼ tl jauhettua inkivääriäripaus suolaa

1. Levitä siemenet pellille leivinpaperille.

2. Ripottele päälle mausteet ja sekoita. Laita voi päälle pieninä nokareina.

3. Paahda uunissa 175–200 asteessa noin 10 minuuttia. Sekoita alussa, kun voi on sulanut, jotta se ja mausteet sekoittuvat tasaisesti.

4. Anna jäähtyä.

Mausteiset auringonkukansiemenet

 200 g auringonkukansiemeniä

1 rkl öljyä

¼ tl suolaa

1 rkl tummaa sokeria

¾ tl savupaprikaa

¼ tl chilimaustetta

1. Levitä siemenet pellille leivinpaperille.

2. Paahda siemeniä uunissa 175–200 asteessa noin 10 minuuttia.

3. Sekoita joukkoon öljy ja mausteet.

4. Anna jäähtyä.

Yrtti-parmesaanimaustetut pinjansiemenet

200 g pinjansiemeniä

½ tl valkosipulirouhetta

2–3 rkl parmesaanijuustoa raastettuna

1–2 rkl tuoretta oreganoa

1 tl merisuolahiutaleita

¼ tl rouhittua mustapippuria

1. Levitä siemenet pellille leivinpaperille.

2. Paahda uunissa 175–200 asteessa 5–10 minuuttia.

3. Anna hetken jäähtyä ja sekoita siementen joukkoon mausteet.

Lue myös: Bataattikeitto ja siemengranola

20161007, Helsinki Finland, Siemenruuat, Koti ja keittiö, photographer: Kirsi-Marja Savola

Katso myös nämä ihanat reseptit:

Fenkoli-linssisalaatti ja karamellisoidut kurpitsansiemenet

Hedelmäinen siemennäkkäri

Fenkoli-linssisalaatti ja karamellisoidut kurpitsansiemenet

 

Teksti
Kuvat Kirsi-Marja Savola

Toimitus suosittelee