Yksi vuotias

13. päivä alkoi Paljon onnea vaan-laululla. Jax naureskeli mun huonolle lauluäänelle. Itseäni itketti. Ei lauluääneni, vaan se, että nyt se virallinen vauvavuosi on takana. Se kuuluisa vuosi, joka koettelee perhettä, hermoja ja antaa enemmän kuin mikään koskaan enemmän on antanut. Vauvastani tuli taapero yhdessä yössä – synttärilahjaksi saadut ensikengät ovat kovassa käytössä ja niillä harjoitellaan kävelyä kovaa vauhtia. Muut lahjaksi saadut kirjat, hiekkalaatikkolelut, tarhatarrat vaatteisiin ja kehittävät lelut veivät viimeistään yritykseni pitää lapseni vauvana. :)

Rakastan järjestää juhlia, mutta kiirellisessä elämäntilanteessa kaikki apu on tarpeellista. Juhlahuuma tuli paikalle, suunnitteli koristukset ja toimittavat kattaustarvikkeet, ilmapallot ja muut koristeet päivää ennen paikalle. Tilasin vielä ruoat (paitsi mokkapalat ja suolaisen piirakan) Roots Helsingistä. Näin säästyin kokonaan juhlien järjestämisstressiltä ja kaikki olivat viimeisen päälle laitettua.

Tein itse mokkapaloja juhliin. Se sokerin ja voin käyttö kyllä vähän kauhistutti. Aivan järkyttävä määrä suoraan sanottuna skeidaa pelti täynnä. Lisäksi laitoin kindereistä koristeita. Olen ajatellut, etten anna lapselleni sokeria juuri ollenkaan, mutten myöskään kiellä mitään. Pidän siis vain huolen, että päivittäisestä perusruoasta sokerin saanti jää minimiin. Kun tein mokkapaloja niin ihmettelin miksi Jax oli niin hiljaa..Siellä minun “sokeriton” lapseni oli astianpesukoneen luona suu täynnä suklaata nuolemassa mokkapalataikinalusikkaa..:)

Tilasin siis Rootsista salaatit, raakakakut, chiavanukkaat ja siemenleivät. Tarjottavia kehuttiin todella paljon!

Syötävää oli riittävästi ja saimmekin vielä vähän tekstejä muokaten vietettyä samalla kattauksella äitienpäivä :) Olipahan viikonloppu! On kunnia olla äiti. Tänään menen Mannerheimin lastensuojeluliiton järkkäämään muotinäytökseen malliksi. Täältä voitte lukea lisää tapahtumasta. Lauantaina ollaankin Naisten kympissä luennoimassa!

 

Ensi viikolla myös lanseerataan Tistelgrenin Even kanssa tosi kiva juttu, olkaa siis kuulolla :)

Onnea vielä jälkikäteen kaikille äideille ja muistetaan pitää itsestämme huolta! <3