Terassin tunnelmavalot

Tässä eletään ihanassa kesän jälkihehkussa, tänäänkin on ollut lämpimämpää kuin heinäkuussa keskimäärin. Illat kuitenkin ovat jo selkeästi viileämpiä ja hämärä heittää hupun silmille jo iltakymmenen aikaan.  Hetkessä eläjä minussa käskee nauttimaan siitä mitä on, eikä vielä haikailemaan ruskan tai syyssisustuksen perään.

 

 

Sisällä syksy ei vielä näy, mutta terassilla, jossa hämäriä iltoja vastaanotetaan, vaadittiin jo vähän toimenpiteitä. Ikean valosarjat tuovat tilaan sekä valoa että tunnelmaa.

Olen myös pikkuhiljaa käynnistellyt kynttiläsesonkia. Iittalan nappulat ja korkea lasilyhty pääsivät jo tositoimiin, varsinaiset lyhdyt saavat vielä hetkisen odottaa varastossa. Lasitetulla terassilla voi onneksi turvallisesti poltella myös kruunukynttilöitä.

Pukeutumisessa korujen kanssa minulle tulee todella herkästi sellainen olo, että päällä on ”liikaa”. Sama fiilis tuli ensin tästä valosarjastakin.  Mietin onko yleistunnelma levoton, kun katossa on musta valonauha? Toisaalta kokonaisuus on muuten hyvin hillitty ja rauhallinen, joten enköhän pian totu valoihin.

Mitä mieltä sinä olet? Ovatko valot liikaa vai just hyvät?

Täytyykin kuvata joku ilta valot hämärän aikaan.  Sillä valoa pimeyteen, sitä tarvitaan sanojen kaikissa merkityksissä. Tunnelmallista sunnuntai-iltaa ja alkavaa viikkoa!