VM Carpetin Hattara – uusi blogimatto?

Täten julistan olohuoneeseen sisustusrauhan: matto on saapunut taloon!


Tätä ei voi sanoa hätiköidyksi päätökseksi, sillä olohuoneen mattovalssia on vedetty monta kuukautta. Mattokympin kuvausten jälleen meillä on käyny sovituksessa ainakin kymmenen mattoa. Nyt olo on kuitenkin iloinen ja tyytyväinen, sillä lopputulos on todella mieluinen. Ei ehkä mikään valtavan yllättävä, mutta ajaton ja helppo, sekä myös erinomaisesti kesäaikaan sopiva.

Valintani on kotimaisen VM Carpetin Hattara-matto valkoisena.

Jännitin vähän sävyä, sillä on valkoista ja valkoista, eivätkä ne välttämättä sovi yhteen. Onneksi näytin mattosovitteluja Instagram Storyssä ja siellä sain Suvilta kommentin (kiitos!), että hyvin sopii. Koska luotan hänen makuunsa kuin kallioon, päätin siltä seisomalta lopettaa jahkailun ja laittaa tilauksen vetämään.

Matto on matalanukkainen ja tuntuu paperinarunaton jälkeen ihanan pehmeältä. Se houkuttelee lapsia leikkimään ja jumppaamaan. Sisustajan silmää miellyttää sen konstailematon luonne, nyt tilaan voi yhdistellä monenlaisia tekstiilejä ilman, että matto riitelee niiden kanssa.

Ilman mattoa olohuone oli kovin alaston. Nyt tuntuu, että piste on saatu iin päälle, uusi kotimainen HT Collectionin Como-sohva sai arvoisensa kaverin VM Carpetin Hattarasta. Uniikki, Muotocomin suunnittelema sohvapöytämme luo tilaan mielenkiintoa ja Nikarin December XL-tuolin saarni ja nahka luovat kokonaisuuteen lämpöä. Oikeastaan Louis Poulsenin AJ-valasin on olohuoneen ainoa huonekalu, joka ei ole kotimainen.

Myös sisustusblogit auttoivat maton valinnassa, vaikka tällä kertaa enemmänkin alitajuisesti. Vasta tilauksen lähdettyä hoksasin, että olen törmännyt samaan mattoon useammassakin blogissa.  Home via Lauran Lauralla ja Place for Dreams-Elinalla on sama matto kauniissa harmaan sävyssä. Coconut White-blogissa pääsee niin ikään ihastelemaan valkoista mattoa olohuoneessa ja valkoinen versio löytyy myös Pihkalan Maijan makuuhuoneesta. Kiitoksia inspiraatiosta, leidit!

Jokohan tässä voisi alkaa Hattaran harteille asettelemaan blogimaton viittaa? Mielestäni se on vain positiivinen ilmaisu tuotteesta, jossa on hinta-laatusuhde kohdallaan ja se sopii tyylillisesti monenlaisiin koteihin. Näihin kriteereihin tämä matto yltää mainiosti!

Mitä sinä pidät Hattara-matosta?