Kun koti on kuin temppurata

Kaupallinen yhteistyö: Libero 

Meidän pikkuinen poikamme täyttää huomenna kaksi vuotta! Vaikka vauvat ovat ihania, rakastan tätä tomeraa taaperovaihetta ja nautin siitä, että lapset kasvavat. Toki tunteisiin liittyy paljon haikeutta ja huolta, mutta päällimmäisenä on ilo siitä, että saa seurata näin mainioiden tyyppien kasvua ja kehitystä.

Tämä on se vaihe, kun vauhti kiihtyy silmissä. Siinä missä ensimmäiset haparoivat sählypelit olohuoneessa olivat hellyyttävän suloisia, nyt saan pelätä milloin napakka kuti osuu pohkeeseeni tai kukkamaljakkoon. Pelien tiimellyksessä maila kolisee pitkin lattialistoja ja huonekaluja. Kävely on muuttunut juoksuksi ja isosiskon perässä yritetään heittää kärrynpyöriä.  Sohvasta on  tullut mahtava kiipeilypaikka, sängyllä on mukavaa pomppia ja oikeastaan koko koti on yksi suuri temppurata!

Arvaatteko miltä tämä tuntuu innokkaasta sisustajasta?

Uskokaa tai älkää, eipä juuri miltään! Niin kauan kun lapsi ei satuta itseään tai toisia, eikä riko mitään, meillä saa hyppelehtiä, juosta ja seistä päällä. Sohvasta saa rakentaa majan ja olohuoneessa saa pelata jalkapalloa. Tämä kaikki siksi, että toivon lapsista kasvavan ihmisiä, jotka rakastavat liikkua.

Yleisten liikuntasuositusten mukaan leikki-ikäisen lapsen tulee liikkua reippaasti vähintään kolme tuntia päivässä. Kaksivuotias ei tarvitse erityisiä harrastuksia, riiittää että kotona ja pihalla saa touhuilla aktiivisesti ja omaehtoisesti. Liikkuminen on niin luonnollinen osa elämää. Mutta  myönnän olevan se mutsi, joka on henkisesti sitä mieltä, että lapset saavat kiipeillä puissa, mutta tosielämässä seison usein selän takana varmistamassa.

Kun puhutaan lapsiin liittyvistä valinnoista, minulle avainsanat ovat turvallisuus,  toimivuus ja bonuksena mielellään tyylikkyys. Tällä tarkoitan sitä, että myös visuaalisilla seikoilla on merkitystä, vaikka ne eivät koskaan nouse turvallisuutta ja toimivuutta tärkeämmiksi. Tämä pätee niin sisustukseen, vaatteisiin kuin lastentarvikkeisiin.

Monet jutut tietää toimivaksi vasta kun kokeilee. Niin monet nätit housut ovat jääneet kauppaan tai kaapin perälle, jos ne kiristävät. Vaippahyllylläkin on tullut pyörittyä kerta jos toinenkin miettimässä, googlettamassa ja vertailemassa sitä toimivinta vaihtoehtoa.

Onneksi kaikkea ei tarvitse testata alusta loppuun itse. Libero teki testin, johon osallistui yli 63 000 vanhempaa ympäri Pohjoismaita. He pääsivät kokeilemaan  Libero Touch-vaippaa ja kertomaan rehellisesti, mitä mieltä ovat. Tässä tiivistelmä vastauksista:

– 93% vastanneesta vanhemmasta ajatteli, että Libero Touch -vaippojen istuvuus on hyvä tai todella hyvä

– 88% vastanneesta vanhemmasta ajatteli, että Libero Touch -vaippojen kyky ehkäistä vuotoja on hyvä tai todella hyvä

– 97% vastanneesta vanhemmasta ajatteli, että  Libero Touch -vaippojen pehmeys on hyvä tai todella hyvä

– 90% vastanneesta vanhemmasta
 suositteli Libero Touch -vaippoja

Vaatteiden, vaippojen, kenkien ja muiden tarvikkeiden pitää mahdollistaa liikkuminen ja olla niin hyviä, että lapsi voi ne unohtaa. Libero Touch on saanut Joutsenmerkin, joka kertoo tuotteen täyttävän tiukat ympäristövaatimukset sekä olevan laadukas ja turvallinen. Vanhempana koen, että tehtäväni on mahdollistaa. Antaa turvallinen tila kasvaa, kokeilla omia siipiä ja antaa mennä!

Huomenna hän on kaksi. Niin pieni, mutta ei mikään vauva enää. Luulen, että meillä molemmilla on vielä paljon kasvamista. Äidillä eniten siinä, että ymmärtää lasten olevan lainaa vain.

***