Bloggaajien podcastit

Olen löytänyt tavan, jolla voin tehdä pyykinlajittelusta, pölyjen pyyhkimisestä tai muista tylsistä rutiinihommista aika kivoja. Sama tapa toimii myös koiran ulkoilutuksilla silloin, kun ei huvittaisi astua kynnyksen yli tai joutuu ajamaan pitkiä automatkoja yksin. Tarvitaan vain kännykkä, luurit korviin ja heittäytyminen hyvien juttujen pariin!

Joko sinä olet tutustunut podcasteihin?

Kuivasti sanottuna podcastit ovat verkossa julkaistuja äänitiedostoja, oikeasti ne ovat parhaimmillaan yhdistelmä loistavaa luentoa, kirjaa, keskustelua ja televisio-ohjelmaa, mutta vain ääniaistille tarjoiltuna.  Hyvä podcast voi olla kuin ystävysten kahvihetkirupattelu, sillä erotuksella että sinun itse ei tarvitse sanoa mitään. Siis mitä parhainta tekemistä aivoille, silloin kun pitää suorittaa jotain aivotonta.

Kuuntelen podcasteja kahdesta näkökulmasta. Tässä elämäntilanteessa, jossa iltamyöhällä avattu kirja kolisee otsaan viimeistään kolmannen sivun kohdalla, podcast tarjoaa hyvän väylän laajentaa ajatuksia. Työelämään liittyviä podcasteja kuuntelen usein pitkillä automatkoilla. Pyykkejä lajitellessa toimii hömppä; mukava jutustelu kevyistä aiheista, julkkisten henkilöhaastattelut tai huumori.

Bloggaajat ovat  myös laajentaneet podcastien puolelle, tästä esimerkkeinä Noora&Noora, Valeäiti ja viimeisimpänä Avec Sofie. Podit tuovat blogiin uuden ulottuvuuden ja mielestäni bloggaajien nauhoitukset ovat parhaimmillaan ystävysten mielenkiintoisia keskusteluja, joissa saa olla kärpäsenä katossa.

Noorat juttelevat miellyttävällä äänellä kaikesta nuoren aikuisen elämään liittyvästä, ystävyydestä, matkustamisesta, ruuasta, ajanhallinnasta ja ehkäpä tulevaisuudessa, nyt molempien tultua äidiksi, myös lapsiperhearjesta.

Valeäidin nauhoituksissa keskustellaan perhearjen monista puolista. Jutut ovat usein tosi hauskoja, niistä paistaa aitous ja saattaapa joskus lipsahtaa kirosanakin, mutta sillä tavalla sopivasti korrektilla tavalla kuitenkin. Kuinka teini kasvatetaan-jaksossa kikattelin pariinkin otteeseen, kun saatoin sieluni silmin nähdä tulevaisuudessa meilläkin koettavia hetkiä.

Eteerinen Avec Sofie juttelee podcasteissaan mielenkiintoisten henkilöiden kanssa siitä, millaista on asua ulkosuomalaisena Pariisissa. Jaksoja on tullut vasta yksi, mutta siinä jo karisi romanttiset kuvitelmat rakkauden pääkaupungin asunnoista, joissa ei kuulema ole juuri koskaan kunnon erityksiä tai lattialämmityksiä.

Mieluisia podcasteja voi etsiä esimerkiksi Suplasta, josta voi kuunnella radio-ohjelmia, keskusteluita ja tarinoita. Mobiiliappi on näppärä ladata puhelimeen ja itse olen suurkuluttanut mm. Anna Perhon henkilöhaastattelut ja itkettävän liikuttavat Kodin kuvalehden sarjan ”Viestejä kuolinvuoteelta”. Suosittelen myös juhlavuoden Suomi 100 vuotta – sata tarinaa suomalaisuudesta-teemaa.

Toinen hyvä paikka on Jakso.fi, joka kerää yhteen paikkaan suomalaisia podcasteja ja suosittelee hyviä podcasteja kaikkialta maailmasta. Tutkimusmatkan voi aloittaa vaikka vinkeistä ja todeta pian itse, että inspirova podcastien maailma ei ole ihan hetkessä tulossa valmiiksi.

Hyvät podcast-vinkit otan ilomielin vastaan. Onko muita bloggaajia, jotka ovat laajentaneet äänipuolelle?

 Vielä on pyykkivuoria valloitettavana ja kilometrejä hölkättävänä!