Inspiroiva skandibrändi WOUD

Tukholman Huonekalu- ja valaisinmessuilla oli yksi osasto, joka herätti erityisesti mielenkiintoni. Se oli Woud,  tanskalainen huonekaluja, valaisimia ja sisustusesineitä valmistava yritys, joka lanseerasi ensimmäisen mallistonsa vuonna 2015. Uskoisin, että siellä ruudun toisella puolella on ihmisiä, jotka eivät ole päässeet tähän tuotemerkkiin vielä tutustumaan, joten kurkistetaan tarkemmin, mistä on kysymys.

Tuotemerkin suunnittelijakaartiin kuuluvat muun muassa Poiat, M-S-D-S, Steffen Juul, Mikko Laakkonen, Philip Bro, Leonard Aldenhoff, ja Mika ja Julie Tolvanen. Tanskalaisbrändin takana on siis myös suomalaisosaamista ja muutenkin hienoa, että suunnittelutyötä tehdään laajalla joukolla.

Woudin osastolla huomioni kiinnittyi sekä värien, että puun taidokkaaseen käyttöön. Tuotteet ovat hyvin moderniin ja skandinaaviseen kotiin sopivia ja lopputuloksessa yhdistyvät laadukkuus, kestävyys, innovatiivisuus. Erityisesti ihastuin siihen, että kaikissa tuotteitssa oli jotain twistiä, sellaista klassisuuden ja trendikkyyden yhdistelmää.

 

Woud on aika uusi brändi ja takana on vasta muutama mallisto. Menestyksen yhdeksi salaisuudeksi uskon nousevan muuntautumiskyvyn, näitä huonekaluja kun voi sielun silmin nähdä niin monenlaisessa sisustuksessa ja ympäristöissä.

Suomessa Woudia edustaa Formwerk ja Sologray Helsingistä ja Adi Halikosta. Tuotteita saa tilattua myös verkosta esim. Finnish Design Shopin kautta.

Mitä pidät? Uskotko, että tässä on alku uudelle menestyksekkäälle skandibrändille?