Keskipäivän kaakaohetki

Kun sisätiloissa on vietetty useampi päivä ja perheen pieninkin alkaa haikeana katsomaan ikkunasta ulos, sairastupaa pyörittävän äidin sydän heltyy. Kuumeet ovat muuttuneet lieväksi lämmöksi ja lapsillakin alkaa olla hymyä huulilla ja energiatasot korkealla, joten eikököhän tehdä pieni retki omalle terassille!

kivat-1-2
kivat-1-5

Lasitettu terassi lämpenee tähän aikaan vuodesta auringonpaisteella helpostikin pariinkymmeneen lämpöasteeseen, mutta tämä päivä oli pilvinen ja lumipyryinen. Lämpotila oli kuitenkin nollassa ja terassin sisäpuolella oltiin plussan puollella, joten lupasin neidille kuumat kaakaot terassilla.

kivat-1-7
kivat-1-6

Pieni mies se ei kaakaotarjoiluun vielä osallistu, mutta hän viihdytti itseään yrittämällä kiivetä terassipöydälle. Eli voitte sielun silmin kuvitella, kuinka rentouttava reissu tämä miniretki oli äidille. On kyllä mukavaa, kun saa ottaa terassin taas jokapäiväiseen käyttöön säiden lämmettyä, mutta mitähän kaikkea pieni täystuhomme siellä oikein keksiikään! Se on ainakin varmaa, että pieniä tahmaisia kädenjälkiä tulee lasit olemaan täynnä, yritän jo nyt henkisesti varautua ;)

kivat-1
kivat-1-8

Terassiretki toi pientä kaivattua vaihtelua sairastuvallemme ja sai minut miettimään, miten kotona voisi seikkailla vähän enemmän. Itse en oikein jaksa innostua eväsretkistä olohuoneen lattialla, mutta ehkäpä pitäisi vähän korjata asennetta! Tänään tytär pääsi eskariin useamman sairaspäivän jälkeen ja pojallakin on enää rippeet antibioottikuurista jäljellä. Tässähän näyttää siltä, että elämä pääsee asettumaan takaisin normaaliuomiinsa. Kop, kop, kop! Sen verran taikauskoa pitää olla, että näitä sanoja ei voi sanoa ilman puun koputtamista :D

Ja nyt tajusin, että talvilomakin on ihan nurkan takana! Onko hyviä ideoita aktiviteeteiksi? Millaisia suunnitelmia muilla perheillä on?

*Kivat-pipot saatu blogin kautta. 

 • Jutska

  Mikä kamera sulla on? Niin hyvälaatuisia kuvia! Olisi kiva kuulla kokemuksia kun itse olen ostamassa uutta kameraa. :)

  • Kerttu / Modernisti Kodikas

   Heippa! Kamera on Canon 6D ja nämä kuvat on otettu EF 50 mm 1:14 -objektiivilla. Sisustuskuvissa käytössä myös EF 16-35 mm 1:2.8. Voisinkin joskus kirjoitella kuvaamisesta :)

 • Ira

  Miten suloisia kuvia! ❤️

  Täällä pähkäillään samoissa ajatuksissa, mitä keksittäis talvilomalle…

  • Kerttu / Modernisti Kodikas

   Kiitos Ira! Siinäpä mietittävää! Vielä kun lapset ovat niin eri ikäisiä, isompi kuin voisi polskia kylpylässä tai laskea rinteessä koko päivän. Ja pieni on vielä niin pieni <3

 • S - Beauty of life

  Siis mä en kestä mitkä suloisuudet! Siis noi poitsun silmät <3. Ihan siniset ja tytsäl ruskeat? :)

  • Kerttu / Modernisti Kodikas

   Joo, kyllä! Suloiset silmät on molemmilla, mutta hauskaa kun ovat niin eriväriset!

 • suffeli

  Matto näyttää tosi hyvälle! Kertoisitko, mistä se on hankittu? Kiitos! :)

  • Kerttu / Modernisti Kodikas

   Matto on ostettu pari vuotta sitten Hobby Hallista. Kurkkasin nettikaupan, mutta ainakaan juuri tätä mallia en sieltä enää bongannut. Mutta on siis ihan terassimatto ja tarkoitettu kosteisiin olosuhteisiin.

 • MSE

  Pakko kommentoida tuohon evästetkeen olohuoneen lattialla: ei nimittäin aikoinaan innostanut tätäkään äitiä. Yhtenä kiukunpuuskaisena päivänä kuitenkin repäistiin ja lähdettiin retkelle keittiön pöydän alle. Eväät pakattiin taaperokärryyn ja muiden huoneiden kautta kuljettiin syömään eväitä (välipala) pöydän alle. Poika sai itse tietysti työntää kärryt. Kiukut unohtuivat sille tielleen ja poika muistelee retkeämme vieläkin ja pyytää toisinaan uudelleen sisäretkelle. Poika oli tuolloin 2 v. ja nyt jo yli 3 v. Eli ainakin lapsen mielestä oli mieluinen retki ja tietysti äidinkin mielestä, kun näki kuinka lapsi tykkäsi.

  • Kerttu / Modernisti Kodikas

   Ihana retki teillä! Pitäisi vaan silloin tällöin unohtaa käytännöllisyys :)

 • Hanna

  Mukava päivä teillä:).

  • Kerttu / Modernisti Kodikas

   Onneksi viimein on taudit taltutettu! :)

 • Elina

  Ihania kuvia! Täällä kans mietitään tekemistä hiihtolomalle, kun kerhot ja jumppa on silloin tauolla.

 • Auroora

  Pakko kommentoida…tuli niin mieleeni meidän lasten parin vuoden takainen kevät aika. Tytöt olivat vähän huonoja syömään aamupv puuroa. Touhusin lapset omalle pihalle leikkimään noin tuntia ennen ruoka-aikaa. Sitten kannoinkin tarjottimella puuroateriat tytöille ulos ja hups vain, lautaset olivat tyhjät hetkessä ja napisematta. :D Ja leikit pihalla jatkuivat kuin itsestään puurohetken jälkeen. :):)

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

Toimitus suosittelee