Pojan huoneen sisustus

Vihdoin! En ole näköjään tällä sisustusbloggaajakokemuksella oppinut, että koskaan ei saisi luvata julkaisevansa pian kuvia valmiista huoneesta. Sillä tiedättehän, eihän se sisustus ole koskaan sananmukaisesti valmis. Mutta nyt ollaan saavutettu jonkinlainen lakipiste muutosprosessissa työhuoneesta vauvanhuoneeksi, joka siis alkoi jo yli vuosi sitten. Pianhan meillä ei ole enää vauvaakaan, kun poika täyttää maaliskuussa jo yksi. Tähän voisi laittaa päivittelyä ajan kulumisesta, mutta mennään nyt viimeinkin siihen sisustukseen!

pojanhuone-1-2

Yksi isoimmista oivalluksistani oli se, että huonetta ei kannatta sisustaa vauvalle, vaan kasvavalle lapselle. Meillä on lasten huoneet vierekkäin ja varsinkin vielä kun poika on niin pieni, saa myös isosisko hyödyntää huonetta leikkitilana.

pojanhuone-1-3

Sisustuksen perussävyt ovat hyvin neutraalit: musta, valkoista, luonnonvaaleaa, puunsävyä sekä piristyksenä raikasta turkoosia. Ferm Livingin Half Moon -tapetti kaipaa rinnalleen selkeitä  ja suuria linjoja kalusteissa. Liian pienet piperrykset aiheuttavat herkästi levottoman tunnelman tilaan. Lapset rakastavat majaleikkejä ja Jollyroomin Roommate Hippie -tiipii* miellyttää myös äidin visuaalista silmää. Tytär toivoi erityisesti, että teltassa olisi suljettava ovi ja tässä tämä toteutuu vetoketjulla. Lattialla on moderni automatto eli OyOy:n Adventure. Tauluhyllyn päällä on Sari Pelhon ihana Dear and ball -printti* sekä kehystetty postikortti. Pieni pöytä on Habitekin Morris mattavalkoisena ja tuoli on Ikeasta.

pojanhuone-1-4

Tässä huoneessa ei ole vielä lelukaaoksen uhkaa (jee!), sillä poikamme vauvalelut mahtuvat kahteen pussukkaan, joista toinen on olohuoneessa ja toinen lastenhuoneessa. Jollyroomin Tellkiddo kankainen Karhu-säilytyspussi* on tosi suloinen ja kätkee sisälleen yllättävän paljon leluja. Poika nukkuu yönsä AVA Roomin pinnasängyssä, jossa on onneksi pyörät alla. Pikkuinen kun on siirtynyt takaisin vanhempien makuuhuoneeseen levollisten unien toivossa ja on hyvä että sänkyä on helppoa liikuttaa. Sängyssä on Design Lettersin vauvan vuodevaatesetti. Turkoosi Televisio-peili kuuluu samaan sarjaan. Nurkassa on Granitin valosarja.

pojanhuone-1-5

Vastakkaiselle seinälle on ajatus laittaa puolapuut, mutta niin hullu en sentään ole, että ne tässä vaiheessa hankkisin :D Vahdittavaa riittää ilman kiipeilytelinettäkin eli odottelen että pojalla karttuu sekä järkeä että taitoja. Mutta minusta on mukava ajatus, että huone on sekä leikkisä että toiminnallinen. Oikealla kuvassa näkyykin liukuovi eli säilytystilaa on kaksi kattoon saakka olevaa säilytysjärjestelmää.  Kaappi on tällä hetkellä täynnä kirjoja, mutta sen sisältö pitäisi perata ja siinä vaiheessa kaapillekin etsitään uusi koti. Tuo puinen ankka nurkassa on minun vauva-ajalta, sillä huristelin pulleilla reisillä pitkin kerrostaloasuntoamme jo alle yksivuotiaana. Nyt pojallamme on kaksi menopeliä, sillä perintöankan lisäksi vauhtia antaa kummien nimiäislahja eli Vilac-potkuauto.

pojanhuone-1-6

Teltasta kurkistelee jättimäinen nalle, joka on isovaarin kirpparilöytö pojalle. Nallekarhun muhkeaan syliin voi mennä vaikka lukemaan kirjoja.

pojanhuone-1-7

Sisustusblogeissa monesti ihmetellään, että miten kaikki on niin siistiä ja lastenhuoneetkin just eikä melkein järjestyksessä. Näiden sisustuskuvien lisäksi saatte nähdä kurkistuksen siihen, mitä arki on käytännössä. Eihän lelujen paikka ole kaapissa, vaan leikissä!  Otin ylläolevat kuvat ja niiden jälkeen tytär sai kaverin meille kylään. Pikkuveljen huone muuttui villiksi länneksi, ehkäpä näette tuon puna-asuisen kauniin neidon kiipelissä tuolla intiaanimajan luona? Myös nalle on pahemmassa kuin pulassa, raukka odottelee pelastajia köytettynä. Onneksi uljas Frozen-asuinen ratsu on valmiina pelastustoimiin!

pojanhuone1-1

Taisin siis liian aikaisin tuuletella sitä, että tässä huoneessa ei ole lelukaaoksen uhkaa, sillä näin näppärästi tavarat siirtyivät neidin huoneesta tänne. Ihan rehellisesti en ota lelujen levittelystä stressiä, sitähän varten niitä on, että leikitään :) Ja koska molemmissa huoneessa on isot kaapit, on tavarat aika simppeli koota takaisin paikoilleen.

Mitä pidät tästä pienen pojan huoneesta?

 * -merkityt tuotteet saatu blogin kautta. 

 • Melina / Minishow

  No ihanaltahan siellä näyttää! Mutta mitäs muutakaan sun taitavissa käsissä syntyisi :)

  • Kerttu / Modernisti Kodikas

   Oi kiitos Melina <3

 • Hanna / skandilinjalla

  Voi miten ihanan raikas kokonaisuus! Ja lelut kuuluu tosiaan asiaan :)

  • Kerttu / Modernisti Kodikas

   Kiitos Hanna!

 • White

  Ihan mahtava huone, näyttää valosalta ja raikkaalta ❤️
  Mistä tuo verho on vai onko se valmisverho? Jos ei niin, mistä kangas on löytynyt?

 • Anniina

  Todella upean näköinen lastenhuone! Mielenkiinnolla olen seurannut tätä sisustusprojektiasi kun monissa blogeissa on ollut puhetta lastenhuoneen sisustuksista. Tai puhe on ollut enemmän kritiikkiä siitä, kuinka lastenhuoneet eivät näytä lastenhuoneilta vaan ovat ennemmin selkeä jatkumo aikuisten muualle kotiin luomalle sisustukselle. Tämä huone jatkaa kyllä mielestäni tyylikkäästi teidän muun kodin linjaa mutta on silti selkeästi lastenhuone. Lapsillehan ne tavarat siellä huoneessa tekevät siitä sen oman mukavan huoneen eikä ne seinän värit niin paljon kiinnosta. Mutta onhan se aikuisille mukavampi että sekin huone miellyttää silmää ;)

  Siinä olen samaa mieltä kanssasi, että ei kannata sisusta vauvalle huonetta vaan enneminkin pitkäaikaista lastenhuonetta. Voin kuvitella tuon tapetin jopa teini-ikäisen pojan huoneeseen ja puolapuut kuulostavat ihanalta idealta! Niihinhän voi sitten kiipeilyiän jälkeen vaikka ripustaa jotain mukavaa, jolloin huone saa kerroksellisuutta lapsen elämän mukaan :)

  Tuosta verhosta kyselen minäkin… Onko se/kangas mistä hankittu? :) Voisin hyvin hankkia samanmoisen kotiinkin.

  • Kerttu / Modernisti Kodikas

   Kiitos Anniina! Tästä palautteesta olen iloinen, sillä minusta on tärkeää että lastenhuone näyttää siltä, että siellä asuu lapsi :) Verho on ostettu Annival Interior-nimisestä kaupasta, on siis ihan valmisverhoa. Minulla kävi vielä syksyllä tätä ostaessa tuuri, kun se oli -40 % alennuksessa :)

 • Sanna/Kotisaari

  Voi vitsit, tykkään kovasti huoneen värimaailmasta ja tunnelmasta muutenkin. Tuo tapetti on kyllä tosi kiva ja puolapuut varmasti mieluinen idea pojastakin, kun hän vähän kasvaa:-)

  • Kerttu / Modernisti Kodikas

   Kiitoksia Sanna! :)

 • MaritaH

  Seesteinen ja kaunis huone. Itse olisin kaivannut enemmän ja voimakkaampaa turkoosia – omaan makuun on vielä liian valkoinen mustakuvioisella seinälläkin. Ehkä värien kaipuu sai tykästymään eniten kuvaan, jossa oli tyttöjen leikit valloillaan punaisine mekkoineen.

  • Kerttu / Modernisti Kodikas

   Turkoosia voisi olla vielä vaikka ison lattiatyynyn muodossa! Mutta tosiaan nuo lelut tuovat kyllä paljon väriä, harvoin lastenhuone on niin siisti kuin noissa yläkuvissa. Ehkä silloin kun lapset eivät ole kotona tai nukkuvat ;)

 • Niina

  Ihanan upea huone, varmasti viihtyvät molemmat lapset siellä leikeissään! Ja hyvin kyllä jatkaa teidän muun kodin sisustuksen linjaa. Tykkään! 😊

  • Kerttu / Modernisti Kodikas

   Kiitos paljon Niina!

 • Essi / Pieces of Miracles

  Aivan ihana huone, rauhaisa mutta leikkisä. Ja toi tapetti <3

  • Kerttu / Modernisti Kodikas

   Kiitos Essi! Tapetti on kyllä aika herkku :)

 • Carita Kolehmainen

  Raikas huone! Mistä toi lamppu on ostettu? Merkki?

  • Kerttu / Modernisti Kodikas

   Hei! Valaisin on Kodin 1:ltä :) Ja kiitos!

 • Jaana - At home

  Todella kaunis huone. Ihanan raikas.

  • Kerttu / Modernisti Kodikas

   Kiitos Jaana!

 • Hanna - Laineilla

  Hah, tulipas hyvä mieli tuosta viimeisestä kuvasta. Erityisesti tuo puettu hevonen hymyilytti :)

  • Kerttu / Modernisti Kodikas

   No, se viimeinen kuva taitaa enemmän vastata totuutta kuitenkin :D

 • Martina

  Ihastuneita huokauksia täältä suunnalta! Nuo värit <3

  • Kerttu / Modernisti Kodikas

   Voi kiitos Martina!

 • Meillä myös hankintalistalla joku lelusäilytysratkaisu ensiviikolla yksi vee. -pojalle. Huone ei muutenkaan ole vielä muotoutunut kunnolla, koska hän ei siellä myöskään vielä nuku. Tuo tapetti on niin kaunis. Jaksan sitä aina ihailla:)

  • Kerttu / Modernisti Kodikas

   Leluarkku on kanssa aika kiva vaihtoehto, en muistanutkaan että meillä on sellainen vaatehuoneessa odottamassa pojan huoneen valmistumista. Ja nätit pussukat on kans käteviä, kun niitä voi pitää esillä :)

 • Vilja @ muotoseikka

  Todella kaunis lastenhuone, jossa on sopivasti luonnetta, muttei mitään liikaa. Tuolla on tilaa leikkiä ja kasvaa. Meille ei toistaiseksi lastenhuonetta vielä mahdu, vaan vauva tulee makkariin asustamaan. Mutta kovasti jo lastenhuoneinspis on päällä, ja seuraavassa kodissa pääsenkin niihin puuhiin. Kiitos vinkeistä!

  • Kerttu / Modernisti Kodikas

   Voi kiitos Vilja! Eihän näin pieni vielä omaa huonetta tarvitse, meilläkin vauva nukkuu meidän makkarissa ja huoneessa leikkii enimmäkseen isosisko :D

 • Huolestunut

  Moi Kerttu!
  Ei nyt liity tähän postaukseen, mut pakko kommentoida sun snäppiä, jossa näky sälekaihtimen roikkuva naru. Siis apua! On todella vaarallinen teidän pojan ikäiselle taaperolle! Sai sydämeni kauhusta tykyttämään :/
  Juurikin oli uutinen Norjassa kuinka päiväkodissa oli lapsi hirttäytynyt vastaavaan.
  Kuulostaan varmasti ylihuolehtivalta, mutta huh miten säikähdin, kun snäppisi näin !

  • Kerttu / Modernisti Kodikas

   Kiitos huolesta, narut on nyt napattu korkeammalle :)

 • Satsuma

  Kyllä meilläkin säläreiden narut olkkarissa roikkuu. Ongelma on enemmän taapero, joka käy tiputtelemassa ne verhot aina alas. Mutta kolmen pojan äitinä kateudella katson lasivitriiniä, meillä kun on saatu rikki jopa lasten paloautosängyn pleksilasi. Mutta meidän koti onkin yksi vaarojen karikko, mutta eipä nuo vielä yksin täällä aikaa vietäkkään.
  Mutta huone on kaunis, turkoosia voisi olla tosiaan enemmänkin. Ja tottahan tuo viisaus on, ettei pitäisi sisustaa vauvalle, mutta siitä sai hyvän tekosyyn uusia sisustusta kun muksut kasvaa :D

  • Kerttu / Modernisti Kodikas

   Totta, tämän ikäiset ovat vielä tarkasti valvovan silmän alla. Mutta noista naruista sun muista vaaroista sen verran, että ylisuojeleva ei tarvitse olla, mutta ne riskit jotka on helppoa minimoida, kannattaa minimoida :) Ja siltikin se vahinko voi käydä, jos on huono tuuri.

   Katsotaan, jos huoneeseen tulee vielä jotain turkoosia, ehkäpä joku lattiatyyny voisi olla hyvä :)

   • Satsuma

    Kyllä meillä tietysti esim. lastenhuoneesta(jossa lapset ovat myös keskenään leikkimässä) on poistettu riskitekijät. Ja tietysti tuollaiset narut ovat riski, etenkin lastensänkyjen lähellä. Jotenkin vai väsynyttä äitiä huvitti tämä suuri huoli ;) Mutta olen myös tehnyt periaatepäätöksiä, että esim. olkkarissa saa olla myös niitä verhon naruja, lasivitriiniä ja koriste-esineitä. Haluan nauttia kodistani sisutettuna ja samalla lapset oppivat myös ettei kaikki ole lasten käsille tarkoitettu. :)

 • ida / Pikkukolmiossa

  Ihana huone! Meillä pojan huoneessa melko sama värimaailma, joskin tyyli on vähemmän moderni. :) Tiipiiteltta on kivannäköinen ja mieluisa varmasti lapsillekin.

  • Kerttu / Modernisti Kodikas

   Kiitos Ida! Tiipiissä on jo nyt ollut monta hyvää leikkiä!

 • Sara

  Aivan ihana huone! Huone näyttää paraatikunnossa niin rauhalliselta ja tasapainoiselta.

  Meillä on lastenhuoneissa (no, toinen on jo kohta teini-ikäinen) parkettilattia ja valkoiset seinät. Etenkin 9-vuotiaan tytön huoneessa väriä tulee ihan riittämiin jo leluista, joten valkoinen tausta sopii mainiosti tasapainottamaan värien ilotulittelua.

 • Jenni

  Aivan ihana ja raikas lastenhuone! :)

 • Minna R.

  Hei! Kysyisin tuosta tiipiistä, onko sen väri luonnonvalkoinen? Kuvissasi se nimittäin näyttää jotenkin valkeammalta kuin myyjien kuvat nettisivuilla… Jäin tätä pohtimaan kun mietin mikä olisi oma värivalintani. :) Kiitos jos ehdit vastata! :)

 • Kerttu / Modernisti Kodikas

  Vastaan heti kun olen linjoilla :)

  Väri on luonnonvalkoinen. Tuolla pojan huoneessa ei ole yhtään puhtaanvalkoista pintaa, joten luonnonvalkoinen sopii sinne hyvin. Ihan valkoisten seinien / lattian keskellä väri saattaisi näyttää erilaiselta.

  • Minna R.

   Ok, kiitos selvennyksestä! :)

 • Sanna

  Hei, mistä olet hankkinut kattovalaisimen? Se on ihana!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

Toimitus suosittelee