• Sirpa

    Onpa todella helppoa leipomista ja herkullisilta sämpylät näyttävät :)
    Mutta eikö taikinaa todellakaan tarvitse kohottaa? Minulla kun on ollut se käsitys, että juuri kohottaminen tuo hiivataikinoihin paistossa sen kuohkeuden, muuten paistokset ovat tiivistä kuin tina.

    • Kerttu / Modernisti Kodikas

      Tätä taikinaa ei tarvitse kohottaa. Jos teen samana päivänä sämpylöitä, annan kulhon olla pari tuntia huoneenlämmössä. Mutta Sikke antaa luvan laittaa samantien jääkaappiinkin :)

  • Tiia / Black + White = Grey

    No nyt on kyllä niin helpon kuuloinen sämpyläohje, että ehkä jopa minä uskaltaudun niitä kokeilemaan :). Ihanaa päivää! <3

    • Kerttu / Modernisti Kodikas

      Kokeile ihmeessä, kannattaa!

  • Hanna / skandilinjalla

    ”Helppo ja herkullinen” kuulostaa juuri passelilta myös tämän kädettömän kokin kokeiltavaksi :D

    • Kerttu / Modernisti Kodikas

      Tätä uskaltaa jokainen kokeilla! Onnistuu varmasti, kunhan et polta :D

  • Tiiisku

    Mä teen pari kertaa viikossa noita, ainoostaan ruisjauhoja laitan 1,5dl ja kauraleseitä 1,5dl, niin tulee tosi hyviä :). Siken ohjeessa olikin että kunhan vehnäjauhoja on puolet, pysyy paistoaika samana. Eli useasti vaihtelen jauhoja tyyliin mitä kaapistaa löytyy. On niin helpot ja herkut :)

    • Kerttu / Modernisti Kodikas

      Se onkin hyvä, että voi vähän varioida, ei kyllästy niin nopeasti!

  • Satu - Rauharentola

    Hmmm pitäisiköhän pitkästä aikaa leipoa sämpylää. Kiitos kivasta ohjeesta ja mukavaa viikkoa.

  • Outi

    Näitä on tullut tehtyä jo monesti, hieman jauhojen laatua ja määriä vaihdellen ja on kyllä todella hyviä! Kiitos ohjeesta :) mikä sen mukavampaa kuin tuoreet sämpylät aamu- tai iltapalalla ja todellakin vähällä vaivalla. :)

  • Mymmelinmamma

    Juurikin laitoin uunin aamupalaa varten sämpylät paistumaan.. illalla taikinan sekoitin jääkaappiin odottamaan. En lämmitä vettä tässä tapauksessa, kylmään veteen ainekset ja aamulla on ihana kimmoisa ja kohonnut taikina.

    • Kerttu / Modernisti Kodikas

      Täälläkin just tuoreet sämpylät herkuteltu! Luulin, että hiivan vuoksi pitää käyttää lämmintä vettä, mutta hyvä jos toimii ilmankin :)

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

Toimitus suosittelee