Jos rakastat palvelua, käytä sitä

Tänä syksynä olen kulkenut kotikaupungissani Jyväskylässä uusin silmin. Töihin palaaminen hoitovapaan jälkeen on tuonut painetta uusia vaatekaappia raskauden ja kotinurkissa vietetyn 1,5 vuoden jälkeen. Viime viikolla havahduin siihen, miten paljon keskusta onkaan muuttunut! Kivijalkakaupoissa tapahtuu nyt rytinällä, eikä pelkästään hyvään suuntaan. Rehellisesti sanottuna olen huolissani ydinkeskustan vetovoimaisuuden puolesta tänä aikana, jossa nettiostokset ovat helpompia kuin koskaan ja massiiviset ostoskeitaat rakentuvat teollisuustonteille kilometrien päähän sykkivästä ytimestä.
*

Verso

*
Tyhjät liiketilat kertovat karua kieltä. Moni meistä haluaa nähdä tuotteen livenä tai sovittaa vaatetta ennen ostopäätöstä ja silloin suunnataan kauppoihin. Aika tylyä on se, että kivijalkakaupoissa käydään vain sovittelemassa ja ostos tehdäänkin verkossa, sillä se on varma keino tappaa palvelut. Emme voi poimia rusinoita pullasta ja olen sitä mieltä, että meidän asiakkaiden tulisi maksaa asiakaspalvelusta ja myymäläelämyksestä, jos sellaista haluamme ja käytämme.
*

Verso-6

*
Tyhjien liiketilojen rinnalle putkahtee onneksi silloin tällöin jotain uutta. Jyväskylän keskeisimmällä paikalla on sijainnut vuosikymmenet S-ryhmän hotelli, joka pisti pillit pussiin viime vuonna. Luojan kiitos tilat eivät jääneet tyhjilleen, vaan ne osti legendaarisen boutiquehotelli Yöpuun ja ravintola Pöllöwaarin omistajapariskunta. Nyt tilat on remontoitu ja kaupungin keskeisimmällä paikalla on nuorekas, trendikäs ja vahvasti paikallinen hotelli Verso.
*

Verso-2

*
Jyväskylässä on blogitapahtumia harvakseltaan, vaikka kaupungissa on todella vireä, tiiviisti verkostoitunut ja mielelläni kollegoita kehun, kun sanon korkeatasoinen blogitarjonta. Minulle on ollut tärkeää nostaa esiin paikallisuutta, yrittäjyyttä ja palvelevia kivijalkakauppoja, joku ehkä muistaa Jyväskylän parhaat kaupat ja nähtävyydet-postauksen.
*

Verso-3

*
Viime perjantaina kokosimme joukon sisustus,- lifestyle- ja muotibloggaajia ja lähdimme piipahtamaan keskustassa. Versossa nostimme maljan uudelle hotellitulokkaalle ja kuulimme sen erikoisuuksia. Itseäni työmatkareissaajana ilahdutti tieto, että tässä hotellissa superior-huoneeseen kuuluu maanantaista torstaihin iltapala. Tuore risotto tai pasta tuodaan salaatin ja leivän kanssa suoraan huoneeseen, jolloin illalla voi keskittyä rentoutumiseen tai töiden tekemiseen tiiviin päivän jälkeen.
*

Verso-4

*
Versossa sisustus on luotu paikallisen osaamisen kautta niin pitkälle kuin mahdollista. Tällä pikavisiitillä en ehtinyt kyselemään valinnoista enempää, mutta ehkäpä sellainen tilaisuus vielä järjestyy!
*

Verso-5

*
Ennen lähtöämme kävimme vielä pikaisesti kurkistamassa yhteen remontoituun huoneeseen. Kuulimme, että ennen avajaisia oli tehty kysely, mitä asioita majoittujat hotellissa arvostavat ja lähes jokaisessa vastauksessa oli korostunut kaksi asiaa; mukava sänky ja laadukas aamiainen. Nämä ovat itselläni myös mukana TOP5-kriteereissä, joihin omissa hotellivalinnoissani kuuluvat myös sijainti, hinta ja sisustus. Kun nämä asiat ovat kunnossa ja homma paketoidaan miellyttävällä asiakaspalvelulla, on ilo mennä samaan paikkaan uudelleenkin.
*

Verso-7

*
Kello oli kipittänyt sellaista vauhtia, että oli aika suunnata illan seuraavaan kohteeseen. Eräs säkenöivä yrittäjälady odotteli meitä syksyn muodin parissa. Olin valmistautunut kohtaamiseen tiukalla psyykkauksella, vetreillä vaatevalinnoilla ja raudanlujalla henkisellä kantilla. Kaikkea tätä tarvitaan silloin, kun kun nainen on päättänyt ostaa farkut!
*

Verso-8

*
Sitä hommaa ei nimittäin hoideta nettikaupassa! Pian kerron teille, kuinka kävi ja toteutuiko tavoite ilman hikeä ja kyyneleitä ;)
*