Asuntomessut 2016: Moderni hirsitalo Honka Markki

Asuntomessut porskuttelevat Seinäjoella ja vaikka pääsin tutkimaan suosikkikohteitani jo pressipäivänä ennen avaisia, suuntaan mestoille jälleen viikonloppuna. Tällä kertaa saan mukaan ystäväni, jonka uusi koti kokee syksyn aikana täydellisen remontin, joten matkaan lähtee kaksi erittäin inspiraationnälkäistä naista. Eikä siinä vielä kaikki! Tänään vierailin vanhempieni uudella suurella mökkitontilla, jonne voisi tulevina vuosina rakentaa omankin kesäpaikan. Ja kotiin ajelimme erään ihanan tontin kautta, joten taitaa olla selvää, että savu nousee korvista näiden haaveiden kanssa. Tilaukseen on pistetty siis iso inspiraatiovyöry sekä yksi lottovoitto ;)
*

markki-2

*
Sillä välin kun pudottelen jäitä hattuuni, on hyvä kurkistaa yhteen upeaan messukohteeseen; Honka Markkiin. Moderni hirsitalo kun tarjoilee inspiraatioita moneen makuun, ehkäpä niin ystäväni 70-luvun uudistuskohteeseen, haaveiden taloprojektiin sekä myös mökkifiiliksiin. Kaunista, harmonista, kodikasta ja luonnollista, mutta samaan aikaan erittäin trendikästä ja modernia.
*

markki-3

*
Honka Markki on kaksikerroksinen hirsitalo, jossa on kuusi huonetta, keittiö ja sauna. Asuinrakennuksen lisäksi tontilla on piharakennus, jossa on saunatilat sekä vierashuone.
*

markki-4
markki-5

*
Kuten monissa muissakin Seinäjoen Asuntomessujen kohteessa, myös Honka Markissa on osattu ottaa ympäroivä luonto osaksi sisustusta. Kauniit, suuret ikkunat tuovat maiseman sisälle ja yläkerrassa avautuukin näkymä järvelle.
*

markki-6
markki-12

*
Sisustuksen on suunnitellut Anna Tuohimaa, joka on pyrkinyt luomaan rauhallisen, skandinaavisen ja rennon tunnelman kotiin. Lopputulos on juuri sitä! Tässä kohteessa on esillä paljon Hakolan huonekaluja, mm. Cosy-moduulisohva ja Woody ruokapöytä.
*

markki-8

*
Yläkerran makuuhuoneen mattamusta seinä ja suuri ikkuna luovat kauniin tunnelman.
*

markki-9

*
Lapsen huoneessa on hauska sänkyratkaisu, joka tuo lisää säilytystilaa ja antaa ilmettä tilaan. Sisustussuunnittelija kertoi, että messujen jälkeen sänkyyn tulee vielä jonkinlainen laita.
*

markki-10
markki-11

*
Kylpyhuoneessa ja wc:ssä on käytetty suurta laattaa ja se tekee kokonaisuudesta harmonisen.
*

markki-7

 

markki

 

*
Pidin kokonaisuudesta ja erityisesti pohjapiirroksesta, jossa on suorastaan nerokas aula-eteinen-vaatehuone-kodinhoitohuone-ratkaisu. Kohtuullisiin neliöihin on saatu monta toimintoa, jotka helpottavat arjen pyöritystä:

Sieppaa

Kyllähän myös erillinen saunatupa ihastuttaa, sinne hipsiminen on varmasti pieni pako arjesta. Talo Markin syntyyn ja sisustukseen voi tutustua tarkemmin rakentajaperheen blogissa (josta myös pohjapiirroskuva on lainattu, kiitos).

Mitä mieltä arvoisa blogiraati on tästä modernista hirsitalosta? Joko aloitamme tilaamaan muuttoautoja? ;)

***
Lue myös muut postaukseni Seinäjoen Asuntomessuilta:

Ensifiilikset Asuntomessuilta!
Asuntomessut 2016: Kotola
Talo, johon rakastuin: Koskela
Asuntomessut 2016: Kodikas Pohjanmaa