Tänä vuonna yksi asia on varmaa

p1090234

Kaikki asiat elämässä tarvitsevat vastapainoa. Olet sitten juuri hurahtanut uuteen harrastukseen, saanut ensimmäisen lapsen tai aloittanut unelmiesi työpaikassa. On hyvä saada ajatukset johonkin muuhun, vaikka kuinka tekisi mielekästä hommaa. Liian pitkään tietyn asian merkeissä huojuttaa tasapainoista elämää ja ihanakin asia voi uuvuttaa.

Itse olen tästä tietoinen varsinkin viime syksyn jälkeen, koska mielekkäät opiskelut ovat vieneet liikaakin mennessään. Olen hädin tuskin ollut yhteydessä kavereihini ja itsestäni huolta pitäminen on unohtunut tai en ole vaan antanut sille aikaa. Toisaalta olen myös oppinut itsestäni sen, että olen todellinen oman tieni kulkija ja jollain tapaa taiteilijasielu sekä ehdottomasti erakko. Uppoudun mielummin kotona omiin projekteihin kuin lähden käymään viinilasillisella kaupungilla.

Koen myös välillä, että TV:n tai elokuvien katselu on ajanhukkaa. Kaikesta pitäisi saada jokin hyöty irti. Katson silloinkin mielummin elokuvaa, jossa on vaikka hienot maskeeraukset, jotta oppisin jotakin. En tiedä tunnistaako kukaan itseään tästä tekstistä ruudun toisella puolella.

p1090139

On kuitenkin paljon muitakin asioita, joista nautin tai haluaisin päästä kokeilemaan. Voitteko kuvitella, että olen jo kuukausia miettinyt, että olisi kiva päästä twerkkaus-tunnille. Tanssi on sellainen laji, jossa saa ajatukset täysin nollaantumaan. En vain pysty uuden opiskeluni/työni (maskeeraus) vuoksi sitoutumaan tiettyyn aikaan viikosta. Huonosti kävi myös bachata harrastuksen. Yhteisenä harrastuksena olemme kuitenkin poikakaverini kanssa miettineet squashia, koska tämän lajin kentät ammottavat tyhjyyttään ja pelaamaan pääsee päivänkin varoitusajalla. Lajiahan en ole koskaan edes kokeillut.

Viimeyönä näin unta ranskaksi ja jopa unessa otti niin päähän, kuinka huonoksi kielitaitoni on mennyt. Siinä on tavoitetta tälle vuodelle ja tekosyitä ei ole, koska Youtube on pullollaan ranskan kielen oppitunteja ja ranskan kielisiä kauneustubettajia.

Along North Lakeshore Drive, across from Lincoln Park, the sandy shores and lapping waters of Lake Michigan prescribe the perfect fix for a hot sunny day in beautiful Chicago, Illinois.

Ranskan kielen kautta pääsemmekin itselleni hyvin tärkeään harrastukseen, eli matkailuun. Rahaa ei ole näin opiskelijana ollut niin paljon, että voisin reissata samaan vanhaan malliin kuin ennen. Se on tuntunut oudolta. Olenkin silmätarkkana seurannut lentodiilit.fi -sivustoa ja odottanut, että sopiva diili osuu kohdalleni.

Kaksi päivää sitten bongasin lentoalennuksen istuessani metrossa matkalla lounaalle stuerttiystäväni kanssa. Lennot kohteisiin New York, Boston tai Chicago alle 400 euroa. Kerroin ystävälleni tästä ja sanoin, että nyt olisi halvat lennot Nykiin. Sainkin sellaisen mainospuheen Chicagosta, että suupyöreänä kävelin kotiin. Kysyin poikakaveriltani, että kiinnostaako. Seuraavana hetkenä huomasin näpytteleväni koneella lentolippujen varausta.

Rakastan jenkeissä matkustamista, koska siellä on aina niin paljon tekemistä ja saa syödä mahan täyteen todella hyvää ruokaa. Ihmiset ovat ystävällisiä ja tietenkin – siellä on ne kaikki himotuimmat meikkimerkit. Ostin siis itselleni etukäteen valmistujaislahjan – nyt pitäisi enää valmistua.

Vaikka koko loppuvuosi on aivan auki työrintamalla ja jostain syystä en sitä edes pahemmin stressaa, niin yksi asia on varmaa. Kesäkuussa minä ja maailman komein ja ihanin poikakaverini suunnataan Chicagoon.

Kaksi ensimmäistä kuvaa joulukuun 2015 matkalta New Yorkista ja viimeinen kuva Gregory Holmgren kuvagalleriasta.