Kaunis ja kestävä huulipuna yön pikkutunneille

En tiedä tuleeko tämä yllätyksenä, mutta ei ole olemassa tavallista huulipunaa, joka kestäisi pussailut ja syömiset koko pitkän päivän. Kestoissa on toki suuria eroja ja jotkut pysyvät yllättävänkin kauan aikaa. Mikään ei kuitenkaan pysy niin hyvin kuin nestemäiset huulipunat, joita on rantautunut meidän suomalaisten kivijalkakauppoihin vain hyvin harvalta merkiltä. Netistä niitä saa kuitenkin tilattua jopa suomalaisista nettikaupoista.

Omilla huulillani ei ole näkynyt enää kuukausiin tavallisia huulipunia. En jaksa olla kokoajan lisäilemässä ja korjailemassa. On myös kiva, ettei puna tartu oman kullan huulille. ;)

Miksi sitten kirjoitan näin yksinkertaisesta aiheesta? Syynä on suttuhuulet, joita näkyy aina silloin tällöin Helsingin kaduilla. Huulilla on kaunis puna, mutta muu iho ja varsinkin huultenympärysiho ei ole peitetty punoituksesta ja muista ihovirheistä. Kaunis puna ei pääse oikeuksiinsa ja näyttää suttuiselta. Tässä siis vinkit upean näköiseen huulipunaan, joka muuten vielä pysyy koko päivän.

1. Meikkivoidetta huulille

Kun taiteilija piirtää canvakselle viivan, on tausta kauniin tasainen. Sama asia toimii myös meikissä. Lisää siis kevyt kerros meikkivoidetta huulten rajoille vaikka samalla kun lisäät meikkivoidetta muullekin iholle. Näin saat huulille tarkat rajat.

2. Huulten rajat

Jos käytössäsi on perinteinen huulipuna on ehdottoman tärkeää, että käytät huultenrajauskynää. Tiedän, että on ärsyttävää maksaa vielä siitäkin tuotteesta huulipunan oston yhteydessä ja yhteishinta voi olla suolainen. Osta silloin vain sellainen puna, jota pääset testaamaan huulillesi ennen ostoa.

Nestemäisissä huulipunissa (usein tunnettu eng. kielisellä nimellä liquid lipstick) et tarvitse huultenrajauskynää ja siksi ne tulevatkin usein edullisemmiksi. Kuitenkin on hyvä olla kunnon huultenrajaussivellin, mutta ne eivät paljoa maksa ja oikeanlaisessa käytössä kestävät vuosia! Duroylla on hyviä ja edullisia. Niitä saa Sokoksista tai TÄSTÄ*.

Maalaa ylä- ja alahuulesi mahdollisimman saman paksuisiksi. Usein se tarkoittaa ylähuulen ylirajaamista, kuten yllä olevassa kuvassa. Alla taas näet sen kohdan, josta on hyvä pyöreästi nostaa huulten rajaa. Enemmänkin siis ylähuulten reunoilta kuin amorinkaaresta.

3. Mikä huulipuna valita?

Käytän tavallisia huulipunia enää todella harvoin ja sopivan värin löydyttyä myös moni asiakkaani marssii illan juhliin nestemäisen huulipunan kera.

Tässä suosikkejani linkkeineen, joista on tulossa vielä tarkempaa postausta kuvineen (jos haluatte?):

  • Ehdoton lempparini on the Balmin liquid lipstickit*. Suosikkivärini Adoring ja Charming.
  • Kuvissa näkyvä Milani Amore Mattallics* väri mattely in love saa aina kehuja.
  • NYX Lingerie liquid lipstick* ja ne ihanat nudet! Lempparivärit vaalempi nude Lace Detail ja tummanruskea Honeymoon.
  • Sephora cream lip stain vain Sephorasta. :( Lemppariväri oranssinen nro. 04.
  • Anastasia Beverly Hills suosikkiväri Carina.
  • Kat Von D vain Sephorasta. Parhaat värit Mother ja Berlin.

P.S. Haluatteko muuten tutoriaalia tähän helppoon Pin up -kampaukseen?

*Sisältää mainoslinkin.