Mielipide: Microblading kulmat

Ne täydellisesti muotoillut kulmat, jotka helpottavat arkea. Vai onko näin? Olen harkinnut näitä jo kuukausikaupalla, melkein varannut ajan, lopulta jänistänyt ja (lähes) lopullisesti päättänyt skipata tämän ilmiön. Miksi?

Muistatteko ennen microbladingia muodissa olleet pigmentoidut kulmat, jotka olivat sellaiset sinertäväksi muuttuvat pötkylät. Olen meikillä korjaillut muutamilta asiakkailta näitä – heidän itsekin inhoamia kestopigmetointeja. Miten käy parin vuoden päästä niille, joilla on nämä uudet microblading kulmat? Pitävätkö he edelleen niistä? Onko niistä jäänyt jälkeä? Muutama kosmetologiystäväni on nähnyt näitä uusia microblading kulmia jo monia, mutta ikävä kyllä vain muutamia hyviä sellaisia. Muutamaa tuttuani jo nyt kaduttaa, mutta toisaalta muutama tuttavani rakastaa niitä.

Miltä näyttävät täydellisesti muotoillut kulmat tällaisella vaaleakarvaisella silloin kun olen ilman meikkiä? Voi olla, että ne näyttäisivät todella kivoilta ripsienpidennysten kanssa. Mutta onko se tasapainoisen näköistä, kun kulmat näyttävät täysin meikatuilta ja muuten olen kuin roskiksesta herännyt vaalearipsinen hapsiainen. Uskoisin, että tulisin kaipaamaan täysin meikittömiä valjuja kasvojani.

Olen tutkinut netissä satoja microblading kulmia ja tuntuu, että ne tehdään lähes poikkeuksessa aina samalla tavalla. Hyvin ”tasapaksusti” sisäkulmista ulkonurkkiin. Mielestäni kauniit kulmat ovat hieman kolmiuloitteisemmat. Tuollaiset pötkylät näin vaalealla pelottavat ihan oikeasti.

Meikissä muoti on selkeästi kokoajan muuttumassa luonnollisempaan suuntaan. Catwalkit ovat näyttäneet meille mallia siitä jo pitkään. Kuulin myös ystävältäni, että Berlinin katumuodissa ei näe enää ripsiväriä. Muoti muuttuu välillä niin nopeasti, että mitäs jos oikeasti se meikitön meikki tulee muotiin?

Varmasti usea meistä seuraa muotia ainakin jonkin verran, koska todella vähän sitä näkee vuosikymmenien taakse jämähtänyttä porukkaa. Persoonallisuudella voi kuitenkin tuoda omaan lookkiin kivoja vivahteita. Siksi meidän kaikkien ei tarvitsekaan näyttää siltä täydelliseltä Kylie Jenneriltä tai muulta meikki-idolilta täydellisine kulmineen, ripsineen ja varjostuksineen? Mielestäni on ihanaa nähdä ihmisillä erilaisia lookkeja. Ja kun näin kulmakarvoista puhutaan, niin ensimmäisenä tulee mieleen upeat Saimi Hoyer ja meikkitaiteilija Pia Hiltunen. He loistavat kulmakarvattomilla lookeillaan. Uskaltaisinko sanoa, että se on suorastaan haaskausta, kun kauniit teinit ja siitä vähän vanhemmat meikkaavat (ja pukeutuvat) nykyään kaikki lähes samalla tavalla. On insta-kulmaa, ripsien pidennyksiä ja auringonvalon kanssa kilpailevia korostuksia.

Jos jostain ihmeestä putkahtaa microblading-mestari, joka osaisi oikeasti tehdä minulle luonnollisen näköiset kulmat, niin voin sanoa vielä harkitsevani. Mutta onhan se vähän sama kuin hankkisi tatuoinnin naamaan, eikö? Vuosikin vääränlaisen ”tatuoinnin” kanssa voi olla tuskaisen pitkä aika, koska sehän on microblading-kulmien kesto. Lisäksi kukaan ei ole osannut vielä meikata kulmiani niin, että pitäisin niistä – siinä olisikin mestarille haastetta.

Päädyn vanhaan tuttuun lauseeseen: ”Annetaan kaikkien kukkien kukkia!” Jokainen tekee oman mielensä mukaan, mutta minä tyydyn toistaiseksi näihin muutamiin luonnollisiin vaaleisiin karvoihin ja olen ylpeä siitä miltä näytän täysin naturellina. Puskasta heränneeltä hapsiaiselta.

Onko teillä tai teidän tutuilla kokemuksia microblading-kulmista? Aiotteko hankkia ne?

Täysin ilman meikkiä näet minut TÄSSÄ ja kulmakarvatutoriaalini TÄSSÄ