Kahdeksan meikkivoidemokaa

Meikkivoiteen käyttö ei todellakaan ole helpoimmasta päästä meikkauksessa. Kun oikea tekniikka ja tuotteet löytyvät, niin iho näyttää upealta. Meikkivoiteen tarkoitushan ei ole peittää omaa ihoa vaan korostaa sen luonnollista sävyä, piilottaa ihon virheet ja tuoda kuulautta sekä heleyttä. Tässä yleisimpiä mokia ja taas näin ammattilaisen näkökulmasta.

1. Käytät pohjana pelkkää puuteria

Näin tein itse ainakin ennen. Puuteri pakkautuu helposti juonteisiin päivän mittaan. Kun sitä vielä lisää pitkin päivää, on iltapäivästä lopputulos kakkumainen. Sillä ei ole mitään muuta tarttumapohjaa kuin ihosi, joten se elää ihosi mukana niin hikiset kuin kuivat hetket päivästä. Suosittelisin mielummin sävytettyä päivävoidetta tai bb-voidetta puuterin sijaan. Esimerkiksi Estelle & Thildiltä löytyy luonnonmukainen sävytetty päivävoide*.

2. Testaat uutta meikkivoidetta käteen

Toki voit koostumusta kokeilla, mutta väriä ei näin pysty kokeilemaan. Kasvot ovat usein eri väriset kuin kädet. Testaa siis meikkivoide leukaperään ja kaulalle, koska kaulakin on usein eri värinen. Jos meikkivoide levittyy huomaamattomaksi ihollesi, sävy on oikea.

3. Meikkivoiteesi ei ole oikean värinen

Oikean meikkivoidesävyn valinta on sinänsä niinkin helppoa kuin edellisessä kohdassa kerroin. Vaikeinta tässä on usein se, että monella meistä on eriväriset kaula, dekoltee ja kasvot. Itselläni kasvot ovat punertavat ja kaula sekä dekoltee vaaleat. Jos meikkivoide on kasvojeni ihon värinen, niin silloin kaulani ja dekolteeni ovat huomattavasti vaaleammat. Punertavuus voi saada valitsemaan liian tumman meikkivoiteen.

Kesällä monella taas otsa, posket sekä dekoltee on ruskettunut, mutta leuan alus ja muu osa kasvoista on vaalea. Tällöin valitaan dekolteen mukaan, koska myös käsivarret ja muu kroppa on ruskettunut. Muista aina katsoa kokonaisuutta. Näissä tapauksissa meikkivoide pitää tuoda myös leukalinjan alapuolelle.

4. Laitat meikkivoidetta kuivalle iholle

Tiedän, että tämä on haaste varsinkin atoopikoille ja joillekin meille varsinkin talvella. Tiedän tämän itse surullisen hyvin. Kuitenkaan meikkivoide ei näytä hyvältä kuivan röpelöisellä iholla. Kosteustus on avainsana niin sisäisesti kuin ulkoisestikin. Jos asiakkaallani on kuiva iho, niin laitan pohjalle oikein tuhdin voiteen. Käytän heillä Dr. Hauschkan päivävoidetta, joita saa Sokokselta. Atoopikoille käytän Avenen Skin Recovery Creamiä*.

5. Laitat peitevoiteen meikkivoiteen alle

Meikkivoide saattaa jo pelkästän peittää ihon virheet ja monessa tapauksessa peitevoidetta ei edes tarvitse. Jos kuitenkin finnit tai muut jäävät esille, niin peitevoiteelle voi olla sijaa. Pigmenttinen meikkivoide peittää usein hyvin myös tummemmat silmänaluset. Suuremmissä värivirheissä pitää käyttää värinkorjausta, johon ei edes peitevoide pysty.

Joissakin peitevoiteissa on myös valoa heijastavia ominaisuuksia, joten ne menevät silloin myös hukkaan, jos meikkivoiteen heittää sen päälle.

6. Laitat liikaa meikkivoidetta

Kävin eräs päivä ostamassa meikkivoidesiveltimen ja kovasti ihmettelin, kun myyjä kehui sivellintä sen vuoksi, kun sillä voi lisätä joko ohuemman tai paksumman kerroksen. Meikkivoidetta lisätään aina ohut kerros! Jos voiteen pigmenttisyys ei riitä, niin silloin tarvitaan eri meikkivoide. Joitakin meikkivoiteita voi tosin kerrostaa (esim. Make Up For Everin Waterblend), joten peittävämpää tulosta halutessa voi kerroksia laittaa enemmänkin.

Jos meikkivoidetta lättää kunnon kerroksen kerrallaan, niin tulos on varmasti kakku ja päivän aikaan ”repeilevä”.

7. Et käytä meikinpohjustusvoidetta

Tästä ollaan todella montaa eri mieltä. Olen pikkuhiljaa kääntymässä siihen, että meikinpohjustusvoide on enemmänkin kuluttajatuote. Eli kyllä – rahastustuote. Ja aina silti sitä läträän kasvoilleni. (Saako tähän sellaisen apinahymiön, joka peittää silmänsä?)

Olen testannut jo niin monta eri meikkivoide-primer komboa, jättänyt puolikkaan naaman ilman primeria ja vaikka mitä. Eroa en huomaa vaan yleensä hyvä kosteisvoide ajaa saman asian. Silikonipohjaisissa olen kyllä huomannut sen, että meikkivoide saattaa pysyä jopa huonommin. Testatkaapas! Muuten moni suomalainen huippumeikkitaiteilja ei edes käytä meikinpohjustusvoidetta eli primeria. Siinä meille kaikille pähkinä purtavaksi. Mitä mieltä te olette?

8. Laitat päälle liikaa puuteria

Itse levitän irtopuuterin kostutetulla Beauty Blenderillä, koska näin puuteri sulautuu niin kauniisti meikkivoiteen kanssa. Moni meikkitaiteilijakollegani laittaa puuterin irtovipalla (sillä puuterityynyllä) painallus ja pyöräytys -teknikalla. Kukaan ei vetele puuteria iholle vaan nimenomaan painelee sen meikkivoiteeseen, jotta se pysyy koko päivän. Puuteria ei edes tarvitse lisätä jokapaikaan. Pelkkä t-aluekin saattaa riittää. Kuulaushan on nyt muotia.

P.S. Omat meikkivoidesuosikkini

Make Up Storen Sculpt Excellence* on meikkivoide, jota käytän asiakkailleni (nyt alennuksessa 32,40€). Niin kauniin kuulas lopputulos, mutta silti peittävä. Ja tietenkin valitsen asiakkailleni aina parasta. Tämä sopii kaikille ihotyypeille (jopa aikuisille naisille!). Vaalein väri cotton on unelma supervaaleille kaunottarille.

Milanin conceal & perfect on peittävä meikkivoide, mutta lopputulos on kuulas (hinta 17,40€). Testasin tätä Chicagon kuumuudessa ja se pysyi kuin unelma. Jos koet olevasi todella vaalea, niin ikävä kyllä tämä meikkivoide ei tarjoa sinulle sopivaa väriä. Päivettyneet, ruskettuneet ja rasvaiset ihot tosin – katsokaa tähän suuntaan.

Skin79 BB-voide värissä Orange* on korealaista kosmetiikkaa ja myös hoitaa ihoa (hinta 29,70€). Se sopii loistavasti vaaleille naisille ja peittää meikkivoiteen lailla. Tämä on ollutkin viimeaikojen huippulöytö, jota olen täällä blogissa hehkuttanut. Päivettyneelle kaunokaiselle sopii väri purple, mutta saattaa olla jollekin hieman harmahtava.

*Sisältää mainoslinkin.