Kurkistus Johannan klassiseen tyyliin

Johanna, 35, on hoitanut vähän reilu 2-vuotiasta Hildaa tähän asti kotona, mutta nyt nainen on palailemassa tämän kuukauden loppupuolella takaisin työelämään. Johanna kertoo olevansa innostunut päästessään toteuttamaan omaa tyyliään, sillä kotiäitiyden myötä joogahousut ja tuulipuku on tullut vähän liiankin tutuiksi. Johannan vaatekaappi on harkittu, hän luottaa luonnonmateriaaleihin, ajattomiin ja klassisiin asuihin, jotka saavat toisinaan piristystä pienistä väriläiskistä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

”Suosin pukeutumisessa luonnonmateriaaleja, kuten villaa, silkkiä, kashmiria ym. Merkki ei tänä päivänä kerro välttämättä mitään vaatteen laadusta, keskitynkin katsomaan enemmän materiaalimerkintöjä. Haluan pitää vaatekaappini järjestyksessä, jos hankin jotain uutta, niin luovun jostain vanhasta. Metsästän vaatekaappiini ajattomia klassikoita. Vaatteeni ovat hyvässä järjestyksessä, tiedän tarkalleen mitä kaapeistani löytyy. Itseasiassa omat ystäväni pitävät minua kovana shoppailijana, mutta ovat yllättyneet kurkistaessaani suhteelisen suppeaan vaatekaappini. En lähde mukaan kaikkiin muotijuttuihin, vaan teen hankinnat melko harkiten. Kesäksi ostin värikkäät ”pyjamahousut” edullisesti, sillä jos ne eivät olekaan minun juttuni, niin rahallinen menetys ei ole suuri kun housut lähtevät kiertoon. Kaikki juhlamekkoni olen ostanut Ted Bakerilta ja yksi suosikkimerkkejäni on myös Massimo Dutti, vaatteissa on hyvä hinta-laatusuhde. Yleisesti ottaen haluan tukea pieniä yrittäjä ja ehdottomasti shoppailen mielummin paikan päällä myymälöissä, kuin suurissa verkkokaupoissa.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

”Tässä elämäntilanteessa on hiukan hankala toteuttaa sellaista tyyliä, mistä pidän kaikista eniten. Arvokkaammat, ehkä vähän hankalasti pestävät materiaalit eivät toimi kotiäidin hommassa kovin hyvin, siksi tässä parin vuoden aikana tuulipuku ja joogahousut ovat tulleet ehkä liiankin tutuiksi. Ennen Hildaa minulla oli myös vähän toisenlainen kenkäpolitiikka, mutta äitiyden myötän olen heittänyt hyvästi koroille, korkeintaan saatan huokaista kun näen kauniit korot kaupassa. Lenkkarit ja ballerinat ovat tulleet jäädäkseen.

Minusta on kiva ajatella, että kaikkea ei tarvitse ostaa heti. Olen rajoittanut herkkujen syömistä kohta vuoden verran ja palkitsen itseni ponnisteluista uudella laukulla, sellaisella, mistä olen jo pidempään haaveillut. Laukun pitää täyttää kaksi kriteeriä; sen on oltava crossbody-mallinen ja sen pitää vetää sisäänsä tavaraa kuin musta-aukko.”

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

”Toimin Hildan vaatteita hankkiessani aina järjestelmällisesti, saman kaavaan mukaan; listaan puutteet ja katson sesongin vaihtuessa useamman merkin valikoimat läpi ja hankin niistä sen, mitä tarvitsemme. Hildan ulkovaatteista olen tarkka, se on tärkeää, sillä Hilda on niin paljon ulkona, pomppii kuralätäköissä ja touhuilee. Ulkovaatteissa mukavuus ja toimivuus on todella tärkeä seikka. En ostele turhia ja toteutan samaa sääntöä, kuin omassakin vaatekaapissa eli kun täydennän Hildan vaatevarastoa, laitan myös jotain pois. Olen myös tarkka pyykinpesussa, pesen kaikki Hildan vaatteet ennen käyttöönottoa ja haluan käyttää pienen ihoa vasten pehmeitä materiaaleja. Ajattelen sillä olevan paljon merkitystä, mitä on lapsen iholla.

Hilda viihtyy parhaiten mukavissa trikoovaatteissa, joten niitä hänelle puen. Kovin vähällä käytölle ovat jääneet prinsessavaatteet, röyhelöt ja muut ihanuudet, joihin itse aikoinani mieluiten tartuin. Minun mielestäni tänä päivänä lastenvaatteet ovat todella lähellä aikuisten pukeutumista. Lastenvaatteisiin käytetään rahaa ja aikaa, halutaan panostaan siihen, miltä miltä lapsi näyttää. Myönnän tekeväni sitä itsekin, mutta silti olen alkanut pohtimaan, että onko siinä mitään järkeä? Mietin, että kaipaako lapsi todella sellaista? Voisiko sen ajan käyttää paremminkin? Hildan ollessa pienempi, puin häntä samaan tapaan kuin itseänikin, mutta nyt olen luopunut siitä, sillä tyttö itse rakastaa värejä ja kuoseja.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAJohanna
Paita – Massimo Dutti
Hame – Filippa K
Sandaalit – Inovo

Hilda
Hattu – Little Maya
Neule – Mayoral Kids
Paita ja housut – Benetton
Sandaalit – Superfit

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAJohanna heitti ilmoille tärkeitä kysymyksiä koskien lasten pukemista. Hän myönsi kyllä, että ei ole yhtään muita parempi, vaikka onkin alkanut pohtia asiaa.

Käytämmekö tänä päivänä jopa liikaa aikaa lasten vaatteiden hankkimiseen – ja suunnitteluun? Tarvitseeko lapsi sittenkään välttämättä juuri sitä tietyn väristä takkia, joka on vaikeasti saatavilla ja vaatii tuntien kärkkymistä verkkokaupassa? Mitä mieltä te olette lastenvaatettamisesta harrastuksena?

-Maj