Irlannin porukka

Perheensä kanssa Irlannissa asuva Sara vietti kesälomaa lastensa kanssa Suomessa ja sain heidät myös kuvattavakseni tänne Mammatyyleihin. Saralla ja hänen irlantilaisella miehellään Liamilla on kolme lasta, 6-vuotias Fionn, 4-vuotias James ja 2-vuotias Elsi.

Sara kertoo löytäneensä oman tyylinsä nykyisessä kotimaassaan, hän uskaltaa olla oma itsensä ja pukeutua juuri niinkuin on aina halunnutkin. Sara myös tuumasi, että äidit sekä naiset ylipäätänsä pukeutuvat Irlannissa ehkä astetta naisellisemmin kuin täällä Suomessa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

”Koko meidän perheen tyyli on aika simppeli, olematta silti kuitenkaan minimalistinen. Farkut ja t-paita on arkiuniformuni, siihen ympärille kehittelen aina jotain, vaikkapa nahkatakkia, neuletta, korkkaria ja asusteita. Tykkään pukeutua naisellisesti, Irlannissa ei ole tuulipuku-kulttuuria ollenkaan havaittavissa. Naiset pukeutuvat ehkä naisellisemmin kuin Suomessa.

Shoppailen omat vaatteeni vähän mistä milloinkin, minulla ei ole mitään varsinaista luottomerkkiä tai yhtä tiettyä vaateliikettä, jossa kävisin. Menneenä keväänä hurahdin KonMariin ja tein suursiivouksen vaatekaappiini, sen jälkeen olen hankkinut vaatteita paljon harkitummin, arvokkaampaa ja vähemmän on enemmän periaatteella. Ekologisuus on aina ollut tärkeää, eli en aikaisemminkaan ole ollut mikään varsinainen himoshoppailija.

Käytän ihonhoidossa (ja meikeissä) luonnonkosmetiikkaa, sanoisin meikkaamisen olevan osa tyyliäni. Olen maskeeraaja koulutukseltani, vaikken sitä työtä varsinaisesti koskaan ole tehnytkään. Me ollaan asuttu nyt kaksi vuotta Irlannissa ja tuntuu, että uskallan siellä olla täysin oma itseni, pystyn pukeutumaan juuri niinkuin olen aina halunnutkin.”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

”Meidän lapsilla on vähän sellainen ”melukylän tyyli”, yksinkertaista, ei mitään kauhen räikeitä värejä, vaan yksinkertaisen kivoja vaatteita. Pojilla on ehkä eniten H&M:n, Nextin ja Pomp De Luxin vaatteita. Puen varmaan vähän alitajuisesti poikia samalla tavalla kuin mieheni Liam pukeutuu. Pojilla ei toistaiseksi ole ollut hirveästi omia mielipiteita pukeutumisesta, he tykkäävät yleensä niistä vaatteista, joita olen hankkinut. Poikien yksinkertaisen tyylikkäät vaatteet ovat sellaisia, joissa heidän on myös hyvä olla.

Fionn ja James mielellään samistelevat niin keskenään kuin daddynkin kanssa. Kaikki poikien vaatteet kiertävät Fionnilta Jamesille ja siitä edelleen vielä kahdelle siskon pojalle, koitan siis ostaa meille vain kestäviä vaatteita! Pojilla on koulussa uniformut, joten minun ei tarvitse ostaa mitenkään aivan valtavasti vaatteita heille.”

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERASara
Aurinkolasit – Accessorize
Paita – Vila
Farkut – Bershka
Laukku – Longchamp
Kengät – New Look

OLYMPUS DIGITAL CAMERAJames
Paita – Next
Shortsit – Monsoon
Kengät – Aldi

Fionn
Paita – H&M
Shortsit – Pomp De Lux
Kengät – Aldi

Elsi
Mekko – Poppyrose
Kengät – Primark

OLYMPUS DIGITAL CAMERA”Elsin syntymän myötä mekkohankinnat lähtivät ehkä vähän käsistä! Pyrin silti ostamaan Elsille kaiken 2handina tai sitten alennusmyynneistä. Kierrätän Elsin vaatteita vielä eteenpäin Suomen FB-kirppareilla. Tyttöä on ihanaa pukea, paitsi että nyt Elsille on tullut se kuuluisa prinsessavaihe, mutta mekot kelpaavat aina – ja kyllä toistaiseksi saan itse vielä valita Elsin asut. ”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAMiten ihanaa, että saatiin sopimaan Saran kanssa aikataulut yhteen ja saimme tänne Mammatyyleihin ensimmäistä kertaa(!) ulkomaanvieraita!

Sara perheineen asustelee Atlantin rannalla, Länsi-Irlannin pikkukylässä, Clifdenissä. Saran tyylistä, sekä hänen ja suloisen perheen kuulumisia pääset lueskelemaan lisää housefive-blogista!