Lehtikaali-ricottapitsaset

5 kpl

AInesosat

Taikina

2 dl vettä
25 g hiivaa
1 tl suolaa
4 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
2 rkl öljyä

Täyte

1 l lehtikaalia tiiviisti mittaan painettuna
1 pieni punasipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl voita
1 rkl hunajaa
½ tl suolaa
2 rkl rusinoita
2 rkl pinjansiemeniä
250 g ricottajuustoa

Valmistusohje

1. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi eli 37-asteiseksi. Liuota veden joukkoon hiiva ja suola. Lisää joukkoon puolet vehnäjauhoista ja sekoita puuhaarukalla tasaiseksi. Lisää loput jauhot ja öljy. Vaivaa taikinaa käsin noin 5 minuuttia, kunnes se tuntuu kiinteältä ja pehmeältä pallolta. Anna kohota lämpimässä vedottomassa paikassa liinan alla noin 30 minuuttia.

2. Huuhtele lehtikaalin lehdet lävikössä ja leikkaa suikaleiksi. Kuori ja viipaloi punasipuli ja valkosipulinkynnet.

3. Sulata voi paistinpannulla ja lisää sipulit ja valkosipulit. Kuullota pari minuuttia. Lisää kaali ja paista 2–3 minuuttia, kunnes kaali on pehmennyt. Mausta hunajalla ja suolalla. Lisää joukkoon rusinat.

4. Kuumenna uuni 225-asteiseksi.

5. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Jaa taikina viiteen osaan ja muotoile palat käsin venyttämällä ne soikeiksi pohjiksi.

6. Nosta taikinapohjat leivinpaperin päälle uunipellille. Lusikoi päälle lehtikaalitäytettä. Ripottele pinnalle pinjansiemeniä. Murustele päälle ricottajuustoa.

7. Paista uunin keskitasolla noin 18 minuuttia, kunnes pitsasten pohjat ovat kauniin ruskeita.

lehtikaali3
Kuva Kirsi-Marja Savola

Toimitus suosittelee

Pin It on Pinterest