Oma vs. muiden mielipide

Usein kun ollaan jonkin todella ison tai tärkeän päätöksen äärellä tukeudutaan tuttuihin, luotettaviin tyyppeihin mielipiteiden perässä. Kysymällä jonkun muun mp:n aiheeseen x, vastaanotat joko a) päätöstäsi komppaavia perusteluja tai b) ajatusmaailmaasi horjuttavia aatteita, jotka pahimmassa tapauksessa heittää sut takaisin ajatusprosessin alkupisteeseen.

Heräsin itte yks päivä ajatukseen: Miksi kysyn niin paljon muiden mielipiteitä? Huomasin että tein jatkuvasti hyvinkin pienien ja isoa kuvaa ajatellen mitättömien päätösten teon vaikeaksi sekottamalla pakkaan muiden mielipiteet – kuulostaako tutulta?

Välillä sitä tuppaa tuplaamaan omat murheensa sillä, että levittää sanaa kamppailuistaan esim. seuraavan tukanvärin tai ”kumman otan” tyyppisten ongelmien kanssa. Miksi me annetaan niin paljon painoa muiden mielipiteille kun kyseessä on oma elämä? Kun olet viittävailla valmis prosessisi kanssa, otat ison harppauksen takapakkia sekottamalla mielesi muiden aatteilla.

Eriävä mielipide voi olla myös todella arvokas, perspektiiviä antava asia, mutta kukaan muu kuin sinä, et siinä hetkessä voi tietää mikä sinulle on parasta.

On asioita joita pohtiessa muiden mielipiteet ja kokemukset ovat kullan arvoisia. Esim. vanhemmat sattuu jo pelkän ikänsä ja elämänkokemuksen vuoksi tietämään yhtä sun toista monesta asiasta mitä pitää käyttää hyväksi!

 Positiivisena puolena lähipiirin ja ystävien konsultoinnissa on se, että kukin heistä haluaa sinulle pyyteettömästi hyvää. Eli mitä tahansa he sinulle vastaavatkin, puolesta tai vastaan, tulee se hyvästä paikasta sinun parhaaksesi. Tosin, fakta on se, että kun puhutaan puhtaasti mielipideasioista, kukaan muu kuin sinä itse et voi päätöstä tehdä. Mitä enemmän muihin päätöksenteossaan nojaa, alat kadottaa omaa ääntäsi ja kyseenalaistaa itseäsi. Uskalla tehdä myös niitä huonoja päätöksiä, ne opettaa jopa enemmän kuin hyvät sellaiset!

Summa summarum, naiset (ja herrat), pitäkää päänne!! Apua ja neuvoja pitää elämässä kysyä, mutta heittämällä päätösvallan aina jollekkin muulle tai perustamalla päätöksen muiden aatteisiin, hiipuu oma äänesi aste kerrallaan. Pidä pääsi ja uskalla valita omin päin se sulle paras vaihtoehto. Sinäkin voit (ja olet) usein oikeassa!

Long story short: Hold on to your own mind and opinions babes <3 There’s no-one out there that knows better what to do, when it comes to your own life and the decisions in it than you (besides your mom of course).

SEURAA BLOGIA: FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

Toimitus suosittelee

Instagram