50-luvun keittiön muodonmuutos

Olen aina innoissani, kun törmään remonttiprojekteihin, joissa on tyylikkäästi yhdistetty vanhaa ja uutta. Niistä saa usein hyviä vinkkejä, miten tehdä remonttia laittamatta kaikkea uusiksi. Tässä Poiat-suunnittelutoimiston keittiöprojektissa on jännästi löydetty tasapaino vanhojen 50-luvun keittiökalusteiden ja uusien tasojen ja kaapistojen välille. Fiftarikeittiöt ovat minusta sympaattisen kotoisia, mutta niiden ongelma lie hujopiksi kasvaneiden nykyihmisten näkökulmasta työtasojen mataluus. Tässä kohteessa uusien ja vanhojen tasojen korkeuseroa ei ole yritetty häivyttää, vaan sitä on ennemminkin korostettu jännillä kikoilla. Nuo lattian perinteiset kuusikulmaiset klinkkerilaatat on myös kertakaikkisen upeat! Vai mitäs mieltä ootte?

PS. Tässä vielä kaksi muuta kivaa 50-luvun keittiön päivitystä: Mairen keittiö & ystäväni keittiö vanhan blogin ajoilta.

 

 

 

This project from  Poiat  inspires me. The mixing of the old 50’s kitchen cabinets with the new is well done. And the tiles!
PS. Here’s two other reshaped 50’s kitchens that I’ve found inspiring: Maire’s kitchen & the yellow kitchen of a friend (from the old blog).

Kuvat: Poiat

 • Miia

  Hieno keittiö ja aivan erityisen ihana tuo lattia!

 • henna

  ihanan simppelin ja söpön näköstä! :-)

 • Maire

  Hauska sattuma muuten, tuo Poiat-keittiö on tismalleen samanlainen keittiö Käpylän Kisakylässä, joka mekin kertaalleen remontoitiin edellisessä kämpässä. Hauska nähdä miten erilaisen siitä voi tehdä. Tämä on kyllä erittäin onnistunut versio, lattiaa myöten, tykkään ihan simona.

  • Johanna

   Ihan tosi? Aikamoinen sattuma tosiaan. Kerro vähän, millainen teillä tuli!

   • Maire

    Puhuin vahingossa Kisakylästä, mutta Olympiakylää tarkoitin :). No siinä oli tummentunut korkkilattia, joka hiottiin ja maalattiin valkoiseksi. Kaapistot säilytettiin ennallaan (L-muotoinen keittiö), joihin teetettiin keittiöpuusepällä uudet valkoiset etulevyt. Laatikostoihin ei laitettu vetimiä lainkaan, vaan suunniteltiin niihin sellaiset ”kolot”. Siitä tuli kyllä ihana! Välitilassa olleet vuolukivilaatat (!) purettiin, tasoitettiin seinä ja simppelisti vaan maalattiin tasoite valkoiseksi ja jätettiin niin. Ratkaisu oli loistava. Keittiössä ei siis juurikaan ollut enää 50-luvun tyyliä jäljellä, mutta kiva se oli. Tuo edellinen kotimme on ollut Koti & Keittiö -lehdessä, jossa keittiökin näkyy. (En vaan nyt muista missä numerossa.)

    • Johanna

     Kuulostaakin kivalta! Jos sulla on se numero itsellä tallessa niin näytä joskus. Olis tosi kiva nähdä. :)

 • marjut

  Tykkään kovasti, että vanhat kaapit on yhditetty uusiin, tällaista ratkaisua en olekaan ennen nähnyt. Keittiöremonttia suunnitellessamme harkitsimme, että ostaisimme vanhaan taloon uudet vanhat kaapistot (meille oli uusittu 80-luvulla kaapit, valitettavasti) ja modifioisimme niitä sopiviksi. Viime keväänä kaappeja tuntui olevan kovin vähän tarjolla, joten päädyimme sitten nikkaroimaan ne itse rimalevystä. Tai siis ne ovat vielä vähän kesken, mutta sellaiset 50-60-lukuhenkiset niistä tulee, vaikkakin alakaapit korvaa alalaatikot moderneilla mekanismeilla. Me tosin teimme tavallista matalammat kaapeista kun olemme niin pätkiä:D Tiskikoneiden kanssa on kyllä hieman ongelma tuolla vanhalla tasokorkeudella. Taisimme muuten kerätä kaappeihin ideoita juuri sinun vanhasta blogipostauksestasi, jossa oli keltainen ruotsalaiskeittiö! Pidän myös lattiasta, meillä on kylpyhuoneessa samanlainen alkuperäinen, joskin osittain tummunut laatoitus.

  • Johanna

   Hienoa, että tuo keltainen keittiö on inspiroinut. Se oli tarkoituskin. Tässä on varmaankin ne kaapit, joista puhuit:

   http://17neliota.blogspot.fi/search/label/remontti

   Ihan mielettömän upeat! Käykää muutkin katsomassa. Mahtavaa, että jaksatte nähdä vaivaa ja tehdä itse. Puutapettikin sopii niiden kanssa yhteen kivasti. Mistä muuten löysitte noin autenttisen tasomateriaalin? Sekin on tyylikäs. Ei voi muuta toivottaa kuin intoa saattaa keittiöremppa loppuun! :)

 • nuokku

  Aivan mielettömän ihana keittiö! Olen alkanut toden teolla lämpeämään 50-luvun muotoilulle yhdistettynä moderniin ja selkeään skandinaavisen sisustukseen. Ehkäpä suurin syy ihastukseeni on materiaalivalinnat, sillä vielä 50-luvulla valtaosa tuotteista oli niitä ”aitoja” materiaaleja eikä huonekalut olleet kertakäyttöistä lastulevyshaibaa.
  Kyllä kotona passaisi, jos keittiö näyttäisi tuolta ja olohuoneessa katseenvangitsijana toimisi Adean Wilhelm. :)

  • Johanna

   Totta, siksi varmaan monet 50-luvun huonekalut ovat edelleenkin kovin arvokkaita. Ne ovat kestäneet aikaa niin hyvin ja kestävät tästäkin eteenpäin.

 • Marjut

  Kiitos! :) juuripa nuo kaapit, mitkä linkitit. Vielä pohdimme, teemmekö niistä keltaiset, kuten kuvissasi oli, vai ihan vain lakkaamme. Lakka on tällä hetkellä ykkösvaihtoehto. Taso on Formican, mutta tilasimme sen Neljä Seppää-yrityksen kautta. Eli tämä puusepänliike lisäsi tasoon reunatiikin, meillä ei olisi ollut tarvittavia työkaluja siihen puuhaan. Todella huolellista jälkeä tekivät, joten mielelläni suosittelen kyseisiä puuseppiä :)

  • Johanna

   Puun oma väri on kaunis! Kiitos vinkistä. Pistäkää korvan taakse kaikki muutkin, jos olette tekemässä keittiöremppaa!

 • Riia

  Heippa!

  Pakko vinkata vielä mahtavasta puusepästä, joka toteutti suunnitelmani ja palautti asiakkaani tilat takaisin 50-luvulle. Rintamamiestalo oli edellisen asukkaan myötä viety country henkiseksi ja nyt halusin palauttaa tunnelman talon henkeen sopivaksi. Kaikki kunnia puusepälle, joka teki huipputyötä! http://www.puuhuonenurminen.fi/mankkaa.html

  • Johanna

   Vautsi! Todella upean näköistä. Kiitos Riia vinkistä! :)

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


Toimitus suosittelee