Maistuisivatko proteiinipitoiset mungpavut? Idätys on helppoa puuhaa

Idätys on helppoa ja edullista. Lisää ituja salaattiin, leivän päälle tai vaikka wokkiin.

Papujen idätys on helppoa. Tarvitset vain esimerkiksi mungpapuja, lasipurkin, palan keinokuituista harsoa ja kuminauhan.

Tee näin:

1. Huuhtele pavut huolellisesti.

2. Liota papuja runsaassa vedessä yön yli.

3. Huuhtele pavut ja aseta purkki kaappiin valutusasentoon.

4. Huuhtele papuja 2-3 kertaa päivässä, kunnes ne ovat parin sentin kokoisia.

Muista!

Huolehdi välineiden puhtaudesta ja käytä aina runsaasti raikasta vettä huuhteluun. Valutusasennossa vesi ei saa jäädä purkkiin makaamaan, mutta samalla pavut eivät saa tukkia purkin aukkoa, jotta ilma pääsee kiertämään.

Tiesitkö?

Idut ovat kevyttä, mutta proteiinirikasta ruokaa. Idätys moninkertaistaa papujen vitamiinit ja tekee niistä helpommin sulavia.

Ituja voi syödä sellaisenaan, salaatissa tai lisätä esimerkiksi patoihin ja keittoihin.

Kokeile myös sinimailasen ja linssien idätystä!

Lue myös:

Pavut ja linssit tutuiksi

Katkarapunuudeliwokki mungpavun iduilla

Papu-quesadillat ja avokadokerma

Toimittaja Milla Kuusinen
Kuvaaja Mari Lahti

Toimitus suosittelee

Pin It on Pinterest