Fitin Syö puhtaasti -haaste

Lähde mukaan haasteeseen ja kevennä oloasi!

Puhdas syöminen, eli clean eating, tarkoittaa sitä, että syödään ruoka mahdollisimman alkuperäisessä muodossaan. Pitkälle prosessoituja ruokia siis vältellään nyt. Se käy helposti, kun noudatat näitä kolmea periaatetta:

1 Syö ruokaa, jonka tunnistat ruuaksi

Palaa perusraaka-aineisiin. Syö mahdollisimman ”oikeaa” ruokaa. Siis jalostamattomia luonnon antimia alkuperäisessä ja tunnistettavassa muodossa: tuoreita kasviksia, hedelmiä, papuja, pähkinöitä, täysjyvää, kananmunaa, kalaa ja lihaa, halutessasi myös maitotuotteita.

Jätä pois pitkälle prosessoidut ruuat. Jos tuoteseloste on pitkä ja täynnä lisä- ja säilöntäaineita, joita on vaikea lausua takeltelematta, jätä se nyt hyllyyn.

2 Kokkaa itse

Clean eating eli puhdas syöminen tarkoittaa vähemmän valmisruokaa, kaupan maustekastikkeita, myslipatukoita ja ravintola-aterioita ja enemmän aikaa kotikeittiössä.

Tarvitset protskua, hyviä hiilareita ja terveellisiä rasvoja, mutta muuten ruoka saa nyt olla simppeliä ja yksinkertaista. Jo muutamasta raaka-aineesta syntyy terveellistä ja maukasta syötävää.

3 Kunnioita ruokaa ja kroppaasi

Syö viisi kuusi kertaa päivässä: kolme kunnon ateriaa ja pari kolme pientä välipalaa. Älä päästä ateriavälejä repsahtamaan pitkiksi. Säännöllinen syömistahti pitää verensokerin, ruuansulatuksen ja ruokahalusi tasaisena.

Heivaa mehut ja kupla- ja sokerijuomat ja kulauttele pari litraa raikasta vettä päivässä.

Lähde mukaan Fitin Syö puhtaasti -haasteeseen käyttämällä Instagramissa hästägiä #fitruokahaaste tammikuun aikana. Kannustamme haasteeseen osallistujia Instagramissa ja Facebookissa reseptein ja ideoin! Palkintona hyvä olo – ja yhdelle onnekkaalle Huawei Fit -älykello, jonka arvo on 129 euroa.

 

 

 

Teksti
Kuva Mari Lahti

Toimitus suosittelee

Pin It on Pinterest