Härkismakaronilaatikko

kasvismakaroonilaatikko

.

Ollaan kokkailtu Härkiksestä (eli härkäpapuvalmisteesta) jo monenlaista ruokaa burger-pihveistä bologneseen, mutta suosiksi on noussut makaronilaatikko. Loistavaa arkiruokaa, joka valmistuu kätevästi uunissa ja maistuu jopa paremmalta seuraavana päivänä! Tämä makaronilaatikko tehdään kuten perinteisetkin versiot ja nesteenä voi käyttää kasvimaitoa, kerma-/vesi-/maitoseosta tms. oman ruokavalion mukaan. Meillä käytettiin tässä punaista luomumaitoa.

.

HÄRKISMAKARONILAATIKKO

1 pss (500g) täysjyvämakaronia

1 pkt Härkistä (käyttövalmis)
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 iso porkkana pilkottuna (tai pari pienempää)

6 dl maitoa (tai kasvimaitoa, vesi-kermaseosta tms nestettä)
2 kpl luomukananmunaa

curryjauhetta
basilikaa
suolaa
pippuria

Keitä makaronit al denteksi, valuta vesi pois.

Kuullota pannulla öljyssä hienonetut valkosipuli ja sipuli. Pilko (tai raasta) sekaan myös porkkana ja mausta jo tässä vaiheessa curryjauheella. Sekoita pannulle lopuksi härkis.

Kaada makaronit ja pannulla oleva seos uunivuokaan. Vatkaa kulhossa munat, maito + mausteet ja kaada vuokaan, sekoita hyvin. Ripottele päälle halutessasi korppujauhoja ja/tai juustoraastetta.

Paista 200 asteessa noin 50 minuuttia.

.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


Toimitus suosittelee

Instagram