Pinaattinen linssikeitto

.

Ensin ulkoilua  ja sitten ruuaksi taivaallisen hyvää ja lämmittävää talviruokaa, pinaattista linssisoppaa. Bongasin Sugar Helsingin blogista tämän keiton ja muokkasin ohjetta omaan makuun sekä kaapista löytyneiden ainesten mukaan.

Pinaatti-linssikeitto

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 pss / noin 150g hienonnettua pakastepinaattia
3 dl punaisia linssejä
noin litra vettä
1 kasvisliemikuutio, luomu
soijakastiketta
loraus kaurakermaa

kookosöljyä / öljyä kuullottamiseen
tarjoiluun turkkilaista jugurttia

Kuullota pilkotut valkosipulit ja sipuli öljyssä/kookosöljyssä kattilassa. Lisää sitten vesi ja kiehuvaan veteen pinaatit sekä kasvisliemikuutio. Anna kiehua muutama minuutti ennen linssien lisäämistä (huuhtele linssit ensin!). Linssit saavat kypsyä noin 15 minuuttia, sekoittele välillä. Tämä keitto ei pahastu pitemmästäkään hauduttamisesta: linsseistä tulee muhennosta ja ruuan voi tarjoilla myös patamaisena. Lisää vain vettä sen mukaan, minkä paksuista keitosta haluat: itse tykkään aika paksuista ja helposti lusikoitavista keitoista.

Kun linssit vaikuttavat kypsiltä, lorauta sekaan hieman kaurakermaa. Tavallinenkin kerma toki käy ja itse käytän keitoissa molempia, mitä sattuu kulloinkin olemaan. Mausta soijakastikkeella, sekoita ja tarjoile kuuma keitto esimerkiksi turkkilaisen jugurtin ja creme fraiche-silmän kera.