Chilimarinoitua lehtikaalisalaattia

5–6:lle

Ainesosat

1 l lehtikaalia tiiviisti mittaanpainettuna
1 dl hienonnettua korianteria
½ dl mantelia

Marinadi

20 g inkivääriä
1 valkosipulinkynsi
4 rkl limetinmehua
1 rkl sokeria
1 rkl tulista chilikastiketta
2 rkl öljyä

Valmistusohje

1. Huuhtele lehtikaalit, leikkaa varret pois ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Hienonna korianteri.

2. Kuori ja raasta inkivääri ja valkosipulinkynsi. Sekoita kaikki marinadin ainekset keskenään salaattikulhossa. Lisää lehtikaalisuikaleet ja korianteri. Nosta jääkaappiin maustumaan puoleksi tunniksi. Sekoittele maustumisen aikana muutaman kerran niin, että marinadi sekoittuu kunnolla kaalin joukkoon.

3. Paahda manteleita hetki kuivalla kuumalla pannulla ja rouhi veitsellä hieman pienemmiksi paloiksi. Ripottele mantelia salaatin päälle. Tarjoile sellaisenaan leivän kanssa tai grillatun kalan ja lihan lisukkeena.

lehtikaali2
Kuva Kirsi-Marja Savola

Toimitus suosittelee

Pin It on Pinterest