Avokado-tomaattiricottapiirakka

8 annosta

Piirakkapohja
3/4 dl liotettuja pellavansiemeniä
2 dl mantelijauhetta
3/4 dl vettä
1 rkl oliiviöljyä
1 tl kuivattua basilikaa
1 tl kuivattua timjamia
1 tl kuivattua rosmariinia
½ tl suolaa

Tomaattiricotta
160 g (noin 3 ½ dl) macadamiapähkinöitä
7–8 aurinkokuivattua tomaattia
1–2 rkl aurinkokuivattujen
tomaattien öljyä
1 rkl sitruunamehua
1 dl vettä
1 valkosipulinkynsi

Lisäksi
1 kypsä avokado
6–8 kirsikkatomaattia
½ appelsiinin tai sitruunan mehu

Päälle
rucolaa tai vuonankaalia
rouhittua mustapippuria

1. Aloita pohjan valmistus hyvissä ajoin edellisenä päivänä. Liota pellavansiemeniä kylmässä vedessä vähintään kolme tuntia. Valuta vesi pois.

2. Pane kaikki pohjan ainekset monitoimikoneen kulhoon ja aja seos tasaiseksi taikinaksi.

3. Painele seos piirakkavuoan pohjalle ja reunoille ja kuivata 40-asteisessa uunissa 8 tuntia tai kunnes pohja on kuivunut.

4. Yhdistä monitoimikoneen kulhossa kaikki ricottan ainekset ja anna koneen käydä, kunnes seos on kermaista.

5. Levitä ricotta piirakkapohjalle juuri ennen tarjoilua. Lisää päälle ohueksi viipaloitu avokado, kirsikkatomaatin siivut ja rucola. Purista avokadopalojen päälle appelsiini- tai sitruunamehua, mausta mustapippurilla ja tarjoa valmiiksi paloiksi leikattuna.

raaka2
Kuva Sami Repo

Toimitus suosittelee

Pin It on Pinterest